2009-10-31
 20:01:03

Alla Helgons Dag.



Väcktes av att telefonen ringde strax efter sju i morse. Det var ifrån jobbet. Poolen hade inte lyckats få in någon vikarie istället för Linda som varit med om en bilolycka igår.(Hon klarade sig och mår efter omständigheterna bra!). Skulle ha jobbat ikväll egentligen men hoppade i jobbarkläderna likt en brandman och skickade ut Gubben som startade upp bilen och skrapade rutorna. Var nere på jobbet på en "pisskvart". hade med mig två smörgåsar som fick bli min frukost och drack alldeles för starkt kaffe till det. Fick in en vikarie till kvällen innan jag fick dra mig hemöver igen.
Väl hemma var det fullt ös på allt och alla. Det hade målats, möblerats och lagades mat. Ante styrde runt med dammsugaren som i en wienervals och Amanda drog hem till Wilma för att kolla in fiskar. Lugn lördag? NOT!

Var förbi kyrkogården när Sanna och Simon skulle in till stan. Träffade på en mamma som kämpade med gravsmyckningen och mot sina tårar... "svälj"...phu va jobbigt!

Sanna rattade Saaben säkert vidare in mot stan medans jag torkade tårarna och tänke på att jag har det för bra...
Fick förresten mms-bild från brorsan på hur de smyckat pappas grav och på hur vårt barndomshem ser ut idag. Jättefina bilder var det.

2009-10-28
 17:32:11

Vinterchoklad!



Sanna kom hem med denna choklad igår och den var i min smak! Smaka pepparkaka så tänk om man haft lite glögg till... mmmmmm...Marabou!

2009-10-28
 17:29:14

Glöggtime!


MÅSTE införskaffa glögg. Funderar även på att dra ihop lite folk för glöggmysarkväll... ;)
2009-10-28
 17:27:18

Höstlovsvecka...

Igår var Gubben in med Ante till Ögon för koll och det verkade som att det inte ändrat sig något trotts att han fått sluta med medicinerna. Doktorn ringde senare på dagen och även proverna var utan anmärkning. Gott! Nu kan han inte skylla på något utan nu är han bara "en slö tonåring"! ;)

Vaknade av att Gubben redan var uppe. Han som alltid gnäller om att han inte får sova! Det vankades målning av tak inne på toan nere och i vardagsrummet. Blev bra och så blev det storstädat inne på toan.
Ska planera lite inför den kommande 18-årsdagen också. Hur ska vi möblera så alla får plats?
"Finns det hjärterum så finns det stjärterum" eller hur är det man rukar säga...
Kanske får ta och hysa in lite löst folk hos grannarna mfl. Hoppas att det blir en bra dag iallafall!

Sanna och Simon gjorde bara ett gästspel här hemma och drog sedan in till stan idag igen... :(

Amanda ska sova över hos en kompis så nu packas det febrilt med gosedjur och kläder.

Peppe kika in med långskaft till roller och något pulver som ska blandas i färgen så det blir "nopprigt". Hoppas vi klarar av det!
2009-10-26
 15:32:24

Födelse-/ Namnsdagsfirande!

Idag firar vi att Gubben fyller år och att våran Amanda har namnsdag. För Gubbens del blev det frukost på säng och presenter och Amanda fick två High School Musical cd-skivor. Tror de blev nöjda.


                 
Får se om dt kikar in några fikasugna gäster här på em. Själv ska jag dra vidare på vattengympa ikväll och sedan hämta Sanna och Simon som varit inne på teorilektion på körskolan.
2009-10-26
 15:09:45

Ja just ja...

...höll på att glömma av lördagen! For in till stan, Tuna Park med omnejd, och fixade vinterskor till Amanda och present till Gubben. På parkeringen utanför Obs! kom det en polis och jag fick göra blåskontroll. Har aldrig varit med om att man fått göra det på en parkering innan men... ja jag klara mig!
På kvällen bar det av ner till våra goda vänner Roger och Jill på lite partaj. Kvällen var suverän! Tänk vad lite glada människor kan pigga upp en.
2009-10-26
 14:55:39

Söndagssov!

Jag tror ingen i familjen var uppe innan 10.00!!!WOW... och ja, vi hade ändrat klockorna pga vintertiden.
Fixade inför planvisningen på em. Markus och Jill gjorde ett utomordentligt jobb som vanligt och hoppet ökade igen. Stort GRATTIS till Helena och Ylve som verkligen vill och kan! Go for it!
Vi hade sådan tur att Jill skulle in och hämta Bella i stan och då fick våra ungdomar åka med dem ut hit hem.
Jag tror alla var nöjda och glada på kvällen efter att ha ätit kycklingtacos.

2009-10-23
 18:44:22

Dags för fredagsmys!

Äntligen slut på en 6-dagars vecka. Känner mig manglad då jag dragits med en förkylning, inget svin, denna veckan. Vill bara softa i soffan och mysa med ljus tända men känner mig rastlös och hopplös. Behöver få ta det lugnt...
Vart tog familjen vägen då? Sanna och Simon kommer inte ut ikväll, Ante datanördar, Mandis tv-nördar och Gubben drog till grannen...så kvar blev lilla jag! Ska nog ta en varm duch och sen bara sätta mig och glo!

                           

Undra om det räcker med ett (1) batteri för att komma igång igen???
2009-10-21
 18:08:34

"Tur-Sanna"

Gratulerar till "flytet" du haft på sistone och sug i det all den positiva energin det ger för du ser ju vad som kan ge negativ energi...bild och textstöld...fast du ger järnet i skolan dissar läraren uppgiften...fast din grupp gör uppgifter klarar de flesta sig trotts att de missar datumet...orättvisor kommer tyvärr alltid att finnas ! Men du är bra / bättre / BÄST !!!
Lycka Till min blivande 18-åring!

(Detta var ett inlägg i" Mammas-partiska-blogg"...och det bjuder hon på!)

                                                         
2009-10-21
 17:50:57

Min Onsdag !

Började med rinnsnuva som övergick i nästäppa senare fram på dagen. Fullt upp och mycket fixande på jobbet. Två heldagar kvar sedan lite "höst-lov" ! Fixar o donar inför infoträffen på söndag. Jag och Helena planerar och planerar och bjuder in folk... en del ÄR sega...

Saknar min Sanna-Panna... hade behövt datahjälp här hemma...och stöd!
2009-10-20
 18:14:06

Tidsfördriv



Nr 4 snart på en bio nära dig !
Funderar på om man inte skulle ta sig i kragen och masa sig dit...
2009-10-20
 18:09:13

Chokaholik morsan...



...har fått konkurrens av sonen...
Choklad är perfekt höst och ruskmys, både i flytande och fast form...
2009-10-18
 22:02:00

Helgen i helhet...

Min bror med familj hämtades vid stationen på torsdagskvällen. Amanda och Andreas var hemma från skolan på fredagen för att mysa med kusinerna och kurera viss förkylning/huvudvärk. Tog det lugnt på dagen och inväntade Cloe som skulle sova över här. Hämtade hem Sanna och Simon från stan och Sanna kammade hem "vuxenpoäng" genom att ta hand om Cloe exemplariskt när hon blev ledsen och när hon krämat ur sig ordentligt i blöjan!!!Men enligt Simon finns det inga bebisar "på världskartan" för dem ännu. Phu!...är nog inte redo att bli mormor än...

På lördagen bjöd vädret på regn, regn och åter regn. TRÅK! Men vi fixa god mat , fikade och firade Anelma som fyllt 9, Sanna som ska fylla 18 och så Gubben & mej som ska bli 25!!! hm... ;)
På kvällen var Amanda och Anelma på Herman och Axels discokalas. Det hade varit jättekul sa de.

Idag vid 9.30 skjutsade jag in broder med familj till tåget. Det var halt ute så vi tog det försiktigt.
Tror att de haft en bra helg med firande och fotograferande av rund mage, massage och hudvård. Hoppas på att få se dem snart igen!
2009-10-15
 21:40:55

Tackar!



Att få en ny bloggdesign, UTAN att ha tjatat om det, värmer...
Betyder det att du hade långtråkigt Sandy?
2009-10-15
 21:32:03

ÄNTLIGEN!

JAG ÄR LEDIG I TVÅ HELA DAGAR!!! Fast det klart...vi har ju gäster... + ska va barnvakt så...ledig å ledig! Ja va f..n, kul ska det bli iallafall !

Idag svängde Amanda och jag in till Tuna Park efter skolan och jobbet. Fixade födelsedagspresenter och Amanda klippte sig. Passade på att träffa Sanna också i förbifarten. Sedan var det bara att börja bädda och fixa för gästerna. De har blivit bortskämda och "förväntar" sig hotellstandard...hm.

Vinterväglag väntas både på morgonen och på kvällarna. I Polen och Tjeckien hade det vräkt ner så mycket snö så att det var det mesta på 25 år... Hm... än har det inte snöat här men det har "luktat" snö i luften.

Kanske måste börja leta fram lite vinter attiraljer trotts allt då...
2009-10-14
 21:03:26

Vill inte...

 
Vill inte ha vinter ännu. Känner mig inte redo för vantar och tjocka, varma kläder. Vill kunna gå i Foppatofflor och t-shirt fortfarande...och så är jag inte färdig med trädgården!
2009-10-14
 20:50:31

Mycket udda personer...

Inte nog med att man jobbar inom vården och stöter på den ena personligheten efter den andra man råkar ut för dem även utanför... kan tyvärr inte med ord beskriva hur påfrestande, jobbigt och uppgivet det varit sedan i fredags då ett mycket märkligt och förtalande mail damp in hos min chef!!! TYVÄRR och pga SEKRETESS kan jag inte återge fallet men så ARG och FRUSTRERAD som jag varit,och fortfarande är, har jag nog aldrig varit förr...Det tar på krafterna kan jag lova! Men personen ifråga har gett sig på fel grupp så vänta och se...grrrr! Annars så rullar det på med vattengympa, fotbollsavslutningar mm.Var och grattade Emma Gyllhamn i söndags då hon hade lite kalas trotts att hon inte fyllde innan på tisdagen.Det var roligt och mätta och glada for vi hem i spöregn. Vi pysslar och fixar då vi väntar främmat till helgen. Ska bli roligt för vi kommer att fira lite födelsedagar då också. Vem sa att hösten va tråkig? Färgerna riktigt sprakar ute och vi har många födelsedagar att fira + att man får tända måååånga ljus.Trivs. Nä nu ska jag gå och natta lillpluttan efter att vi fixat till Alice och Leo så de har fint och nytt i sina burar. På återseende!
2009-10-09
 19:41:21

Ruskträff - 09

Nu mullrar det på vägarna trotts att det både regnar och blåser småspik ibland.Men idag skiner solen och välkomnar alla entusiaster till Sågarsvedet utanför Ärla. Vi snackar Ruskträff/Hojträff ... Vi har en bekant som aldrig missar detta evenemang och har fått klartecken via sms att han är på G även i år! Måste försöka ta mig dit och hälsa på och kolla in alla hojar. Temperaturen visar nu på +0,5 grader...men det brukar va varmt i militärtältet och innanför västen! Gasa lugnt tjejer och killar!
2009-10-09
 19:33:55

Fredagsstrul...

...suck! Att folk kan va såååå tröga...det trodde jag nog inte på allvar! Det har än en gång bevisats att man SKA TA MER INFO!!! Tack ALLA i teamet, som blev indragna i detta "oförstånd", och som kunde behålla lugnet när jag höll på att smälla av av ilska! NI är GULD värda! Alla som ska på BBS i morgon! HAVE A NICE TIME! Miss U!!! /Workingclass Hero.
2009-10-05
 14:33:10

Tony Henderson !

Kan inte nog prata om denna enastående framgångsrika och HELT normala man. Och lilla JAG ! har fått träffa honom. Fick nästa samma fealing som när jag var på BBS i STHLM och fick träffa Patrick och Kathy! Rysningar är bara förnamnet...Wow! Teamwork är det som gäller!
Fick några rätt bra bilder på Tony när han "Gästspelade" hemma i Anne-Lies vardagsrum en tisdagskväll i september...


Tony och Jill lättar upp stämmningen i köket...


Mr Him self ! The one and only...Tony Henderson.


Tony in action...


Till och med Roger och Rulle fick ett snack med Tony. Nu dröjer det väl
inte länge innan de åker över och hälsar på honom. Eriksson! JAG ÄR INTE
RÄDD! JAG KAN FLYGA!
2009-10-02
 22:12:44

Choklad och rosa...



Ska tydligen smaka Pepparkaka ! Wow ! Tänk er en chokladbit och glögg...



Ville bara påminna om att det är "Rosa månaden" nu i oktober...

Lev väl allihopa!

2009-10-02
 14:01:29

Lite goa ord på vägen !

- Optimisten kan inte försätta berg men bestiga dem !

- Små saker som vi fått gjorda, är bättre än stora saker vi planerar att göra...

- När de invanda mönstren bryts, kan helt nya världar uppstå !

-Tro på din egen förmåga !

- Bästa sättet för att lyckas är att bestämma sig för att lyckas !

-Motgångar kan vara trappsteg till framgång !

- Man håller sig ung, oavsett hur gammal man är, om man lever med drömmar för morgondagen !

- Största glädjen är att glädja andra !

- Även den som går sakta kommer fram till slut !

- Bättre dåligt minne än dåliga minnen...

- Fördelen med bekymmer är att de inte varar för evigt !

- Vinsten är ofta frukten av vad man vågat.

- Ur ingenting är allt möjligt.

- Tänk positivt ! Du är vad du tänker...