2009-06-30
 20:35:15

Flygresan





Tog en tripp Västergötland-Skottland-Västergötland med familjen på lite mindre än två veckor. Två underbara veckor! Börjar med att bjuda på bilder från flyget. Roger är ju flygrädd, så han fick passande vara med på ett hörn också ;)
2009-06-21
 12:24:52

Midsommar i Grönahög.


Stångresning vid Bygdegården.

Svenskt så det förslår...


Efter Bygdegårdens firande for vi hem till fam.Jansson för att fixa iordning mat och form till kvällens begivenheter.

Mingel vid logen innan knotten gjorde intåg...

OBS! Bilderna är oredigerade...visst skriver man så Sanna? ;)
Nästa gång blir det bilder från Skottland. Lev väl !!!
2009-06-21
 12:11:17

Bilder från vår vistelse i V-götland.


Svartån

Min kommande bil... Stod så fint parkerad vid Jula i JKPG.

Mottagandet blev blött...

Passade på att fira en 102- åring!!! Ja ni läste rätt!!! Min forna granne, Astrid Lustig, fyllde 102 år den 19/6.
2009-06-18
 12:08:56

Traveling band...

Jaha, då gör man som så många andra...nöter asfalt på våra svenska vägar. Styrde kosan söderöver igår vid lunch. Första stoppet blev mellan Flen och Katrineholm där de håller på med vägarbeten och då hade signalvakter. Gick trotts allt smidigt. Stannade på riktigt vid vårat vanliga ställe för en fika - Svartån. Rastplatsen blev utsedd till den bästa 2007 av Motormännensriksorg.

Idag vaknade vi upp till hällande regn och pigga ungar. Jerker och Malin jobbar så vi ska ta hand om kidsen. Albin ska vi lotsa till simskolan med buss och tjejerna får vi väl aktivera så gott det går... nja, de brukar klara det själva. Stora och duktiga som de är.
Då jag med nöd och näppe fick låna Sannas kamera så får jag väl försöka att lägga upp lite bilder senare av våran semestertripp.(Tack Sanna! ;) )
2009-06-16
 22:23:57

...efter regn kommer solsken...



Och ta me´tusan gjorde den inte det ! Kastade oss på bågarna och drog till Biltema i Västerås med Micke och Richard. Helt underbar tur blev det. Skönt att få ut och åka och rasta hojen lite...
Men det kunde slutat med att jag stannat hemma då Amanda kräktes ORDENTLIGT igår kväll... hoppas att det är nervositet inför semestern och faktum att hon åt en REGÄL portion av gårdagens kvällsmat, ris och kyckling. Hon kräktes igen efter kvällsmaten...hm...
Ante klagade över att det "bummar" där bak så han skippade sin match ikväll mot City.Petade i honom några Imodium och så var det klart...
När vi kom hem efter hojturen klippte jag gräset. Fick räfsa efteråt också.
Var kontaktperson en stund och skjutsade sedan ner Sanna till herrlagsmatchen ,som vanns med 4-3 mot Stenkvista!!!

Nu seglar det rosa/blå moln på himlen och vi håller tummarna för vackert väder i morgon! 
2009-06-15
 22:06:11

Första semesterdagen!

Regn... nja inte hela dagen faktiskt men ändå! Sanna började sitt semesterjobb idag på K-fast. Hon ska jobba de veckor jag är ledig!!! Vilken semester det blir i år... ingen Sanna...ingen Simon...inget Falkenberg(för min del) osv... Tvättar och fixar i garderober. Får se om det blir någon fason till slut.
Skjutsade in Simon till ett infomöte på Företagens Hus där även Sanna skulle närvara. Medan de var där for Ante, Amanda och jag till Tuna Park och shoppade skor, jacka,t-shirts, bikini ,shorts mm Det mesta till Ante, som vuxit ur det mesta visade det sig...
Roger E var här när vi kom hem och han var i full färd med att klippa våran granhäck och lövhäcken. Blev jobb till oss andra sedan när vi skulle räfsa upp allt spill...men fin blev det !!!
2009-06-15
 21:53:14

Regn =

...Annikas semester!!! Ja det är min vanliga tur... Förbered er på 3v spöregn, hagel och drivis!

Nja, ledigheten började kul iallafall...
Efter att ha suttit framför datan hela fredagen var jag ganska tom i bollen. Det var nog därför jag lovade att skjutsa in Gubben och Richard till stan för en pub-runda och Sanna till HBA på fotboll. Ibland är jag för snäll... Hemma väntade Amanda,Ante,Simon och SARA!!! Här skulle man va barnvakt ! Popcorn och godis åkte fram i ett huj och så myste vi oss ner i soffan...ute spöregnade det!!!

På lördagsmorgonen packade jag iväg Amanda på fotboll. Två matcher väntade på Triangelborg ! DE VANN med 1-0 och 4-0!!! Hejja tjejer!!!
Själva förberedde vi oss för bröllop i Ärla kyrka mellan Mats och Angelica. Bara liiite duggregn och det var bra för de åkte häst och vagn !
Efter vigseln var det mat i skolans matsal och senare efterfest hemma hos dem... kan säga så mycket att jag kände av vad jag gjort kvällen före hela söndagen ;)
Det helt oootroooliga var att jag kände igen en tjej, som också var med på bröllopet, men kunde inte riktigt placera henne. Vi gick igenom jobb, arbetsplatser, kompisar, var vi bott mm Till slut, efter många funderingar hit och dit kom vi fram till att vi gått i gymnasiet  I VÄSTERGÖTLAND (Tingsholmsgymnasiet) samtidigt !!!! Snacka om att man fick backa i tiden...
2009-06-10
 21:25:48

ähum...


Resultatet då ? Jo, 4-0 vart det !...
2009-06-10
 21:20:29

Å vi fick mål, mål, mål...



Äntligen lyckades Sverige spela boll. Var det tack vare Elfsborgaren Anders Svensson måntro som drog igång lite "jävlaranamma" i laget???Visserligen var det mot jumbolaget Malta men det är ju målen som räknas!!!

Efter en minst sakt stressig dag på jobbet pga många sjuka mm så landade jag hemma vid köksbordet.  Regnet strilar ner och det är skottska Margrets 70-årsdag idag! SJÄLVKLART ringde vi henne och sjöng med våra vackra stämmor- Happy Birthday to you...- hennes telefon ballade ur efter det...nä, det visade sig att det var hennes telefon som hade dåligt batteri så hon ringde upp igen ! Hon längtar tills vi ska komma och hälsa på och så hälsade hon till alla sina svenska midsommarvänner !!!

Nu ska jag slänga mig i "snarkebingen" för att kunna "fejsa" min näst sista dag innan semestern...
2009-06-09
 22:05:31

Bara en bild...



..kan beskriva längtan man har till semester. Saaakktaaa släääpa fraaam pååå een ljummmmen straaannddd.
3 arbetsdagar kvar till 3 veckors semester! Ahhh... känns som de redan är över!!! JAG VILL HA MÅÅÅÅNNNGAAA OCH LÅÅÅÅÅNNNGA SEMESTERVECKOR!!!!
Barna har ju iallafall 71 lovdagar framför sig...
2009-06-07
 11:39:18

Helgen i ett huj!

Sanna har haft ont i halsen så jag ringde TVC på morgonen och vi skulle infinna oss på en kvart!!! Tyvärr, eller vad man ska säga, så visade det på ett VIRUS och inte halsfluss. Slängde ihop ingredienser till en Tacopaj som Sanna sedan fixade åt familjen då jag var tvungen att åka till jobbet 13.00. Den blev jättegod!!!
När jag jobbat färdigt vid 21.00 gick jag över till grannarna, Micke och Lisa, som firade 10-årig bröllopsdag med en grillkväll. Blev inte långvarig då jag skulle upp och jobba på lördagen igen.
Jobbade 8-13 på lördagen. Väl hemma pysslade jag runt lite medans familjen åt lunch, jag hade ju ätit på jobbet, och sedan gjorde vi oss iordning för att åka och fira Elin som tog studenten. Det bjöds på jättegod mat, typ Italienskt, och alla hade det trevligt. Sedan blev det bråttom hem för att kolla på fotboll, Sverige-Danmark, hos Roger och Jill. TYVÄRR förlorade Sverige med 0-1 och stämmningen var i botten. Vi gick hem i regnet...

Vaknade upp till en regning söndag. Åt frukost och skjutsade Amanda till Ebba. Gubben gick och rösta i EU-valet men jag skippade det. Ska jobba 13-21 så nu ska jag bara fixa lite innan jag ska iväg...
2009-06-07
 11:28:14

V.23.

TUR...att man var ledig och kunde njuta av Pingsthelgens sommarvärme för resterande veckodagar har bjudit på regn och blåst !
I måndags hade jag förmånen att få testa på Taktilmassage som en av mina arbetskamrater ifrån Kjula har utbildat sig i.
Höll på att glömma det men han precis!!!... ja.ja, man har ju mycket annat att göra också! Massagen var iallafall skön och det är något jag defenitivt kan tänka mig att göra om. Tack Maria! ;)
Gubben hämtade Sanna hos Tilda i Näshulta. De kom ju hem från en tur till GBG och Västkusten, solbrända och glada.
Själv åkte jag och Ante ner till kyrkogården för att titta på mammas gravsten,som ÄNTLIGEN kommit efter mycket tjat och påringning till Naturstensbolaget. Men vad tror ni möter oss? Jo de har skrivit FEL födelseår på stenen!!!!!!!!!! Vet inte hur fort jag körde hem för att ringa upp företaget. Jag kan ju säga så mycket att jag var inte nådig i luren när jag fick tag i någon att prata med. Ja, det var som brorsan och jag sa, oturen förföljer henne än...mamma satt säkert på ett moln och skratta och sa: Ja det ska då alltid jävlas!!!
På tisdagen hade mina grabbar namnsdag. ROGER! Hade fixat choklad och en lott till dem som de fick vid frukosten.
Sanna och Simon slutade skolan, Amanda lekte med Ebba och hade fotbollsträning på kvällen. De fick sina nya overaller också. Jättefina.
På onsdagen hade jag TES-tid. Jäktigt med många sjukskrivna... Kl: 14.00 hade jag tid hos Optikern. Hade fått bättre syn!!! Kan det bero på att jag äter blåbärspillren från Amway??? Träffade Sanna och Simon på stan. Fixa bla. studentpresenter mm. Hade klasskväll med Amandas klass på kvällen. Hade tur med vädret så vi kunde fika ute och leka lite. Tipspromenaden hade vi satt upp inomhus dock. Det blev en "lagom"kväll och alla verkade nöjda.
Torsdagen var ledig dag så tillsvidare att jag och Sanna var med farmor på återbesök till MSE. Hela eftermiddagen gick åt till det. Hämtade även upp Ante och Simon på stan. På kvällen var vi hos Lisa och det visades en lyckad affärspresentation. Bra jobbat Jill!!!