2010-01-29
 12:00:10

Man är väl inte en "chokaholik" för inte...



MÅSTE testas !!! :)
2010-01-29
 11:50:24

Torsdagsmys med Sanna!

Vaknade ALLDELES för sent...Sanna hade typ smsat och sökt min kontakt på FB flera gånger men inte vågat ringa på hemtelefonen (ja vi har faktiskt fast telefoni än...) för OM jag sov ! Väl uppe slängde jag mig in i duschen, kastade i mig lite frukost och skottade garageuppfarten för att få ut bilen. J...a snöande! Missade att få med mig näsdukar,nässpray,halstabletter och en flaska vatten. Märkte i slutet av dagen att de verkligen hade behövts.

Men iväg till Västerås kom vi! Besökte IKEA där vi bla. träffade en gamal lärare till Sanna,shoppade bra-ha-saker och åt lunch. Hamnade sedan på Erikslund där vi strosa runt på Jysk och Nisses. Sanna är nämligen på G med att fixa i lägenheten. De "blev med soffa" häromdagen och sedan satt hon och Simon och tokglodde på inredningssidor på nätet...att det bara behövdes en soffa för att få upp ögonen på dem!!! Nu är det ju inte deras lägenhet än men att förbereda och inhandla lite skadar ju inte. Och tilläggas kan ju att Sanna inte slösade pengar precis utan det var verkligen bra saker till en billig peng...inte lik sin mor! ;)



Sådanahär påslakan hade nog Simon gillat men det blev ett par andra...billigare!

Väl hemma igen gynnade familjen den lokala pizzerian och kollade på Antikrundan och CSI.
Tempen ute visade -10C så det eldades i kaminen...
2010-01-26
 22:37:10

2010-01-26...

... det blir det lilla flickebarnets första siffror i personnummret ! JAG HAR NÄMLIGEN BLIVIT FASTER!!!  Kl: 18.05, 2950 g och 49 cm. Grattis Jerker och Malin! Grattis även Anelma och Albin!

2010-01-26
 18:50:23

Tisdagsläsning...



På fråga ett svarar jag : JA! På svar två: NEEEEEEEEEJ!

F..n om det inte blir en fin sommar säger jag bara...grrrrrrr...
2010-01-24
 15:13:14

Händelserik lördag.

Låg och drog mig lite extra idag men satte sedan fart och åt frukost och gjorde iordning mig för en tur till Tuna Park. Amanda skulle fixa en present till kalaset som hon skulle på till kvällen. Vi fick med oss Ante också men han tyckte nog att det var mindre kul. Vi provade kläder, handlade presenten och gick sedan in i djuraffären där det införskaffades bla. en "springboll" till hamstern. Kunde knappt vänta tills vi kom hem och kunde testa den...
Väl hemma for Amanda upp i sitt rum för att hämta hamstern Leo. Ni skulle sett vilken fart det blev på hamstern och bollen. Vi skratta så vi låg dubbelvikta...

Sedan var det dags för lunch och vi fixade till potatisgratäng och kassler, för man måste ju göra något lite extra när Gubben och äldsta dottern roar sig i STHLM...
Amanda och jag svidade om inför kvällen. Amanda skulle ju på discokalas hos Julia och jag skulle på sminkmingel på Contrast i stan. Tur att Amanda har en så bra gudfar som kan se efter henne i bland ! Tack Roger! :)

Sminkvisningen på Contrast var bra genomförd av initiativtagarna Jill och Annika och ALLA härliga modellerna! Man fick lära sig många bra knep ang. sminkning på bla. mogen hud som kan innehålla rynkor och om hur man kan tänka på färgsättningar mm. Mycket bra-ha då jag har två studenter i familjen och en som sluter nian + att det finns vissa ålderstecken i ansiktet... Bra gjort tjejer med andra ord!

Idag har vi hunnit med att vara en sväng till både affären och kiosken. Som tur var så hade vi en pulka med oss för annars hade mjölken blivit tung att bära hem. Gubben ringde när vi nästan var hemma och de var på g hem från STHLM. Sanna rattade tydligen Saaben hemöver. Undra om de tuffa grabbarna sov måntro? ;)
Maten var klar tills de anlände och vi lunchade tillsammans.
Nu sitter jag och hjälper Amanda med läsläxan och det är en uppsats som ska bli klar... kan ta tid!

2010-01-20
 15:19:26

Finns alltid något att göra...

Var ledig ifrån mitt jobb igår men det betyder inte att jag inte hade något att göra, tvärtom, det är då allt ska göras... Tvätta, strök, var till svärmor och bytte gardiner med Sanna och hämtade sedan mandis från skolan. Vi han äta innan vi styrde in mot stan. Lämnade av Sanna i lägenheten och for vidare mot Parken Zoo där Amanda skulle få spruta nr.2 i svininfluensavaccineringen. Gick bra men hon har lite ont i armen idag. Efter att vi ätit lite kvällsmat skjutsade Gubben ner Amanda på fotbollsträningen. Jag hämtade sedan och vi hade en tvmyskväll som innehöll "Mästarnas mästare" och "Såld på hus" för det var om hus här i Eskilstuna. Det lilla bruna torpet finns inte så långt från oss...

Idag blev det lite sovmorgon igen. Irriterar mig över lastbilen som skulle sanda på gatan igår kväll. Resultatet blev en sönderkörd väg som det knappt går att ta sig fram på. Gruskorn...hittade inga!
Gubben och jag passade på att åka och handla så det är gjort inför helgen. Skönt! Ska ta mig en kopp kaffe nu och börja att tänka på att dra mig mot jobbet. Har kvällspasset idag.

Men först lite bilder...



Ja jag har inmundigat den första semlan...



Välkomna denna kväll ! Finns några biljetter kvar så...först till kvarn !



Till slut en jättekram till alla !

2010-01-14
 21:33:29

Turdag?



Sötnos in action !

ÄNTLIGEN!...som herr Fylking skulle ha sagt... har BÅDA bilarna lagats och funkar nu. Vilken pärs det har varit men sådan tur har vi...
Sanna får nu ratta "Lilla Röd" och vi får hålla tillgodo med "Stora Blå". Är JÄTTEGLAD för hennes del och körkortet.

Vet inte vart tiden tar vägen men det känns som om jag inte hinner något och i varjefall INTE det jag vill. ÄNDRING hitåt!!!
2010-01-12
 06:22:46

KÖRKORT!!!



...AND YOU DID IT !!! GRATTIS TILL KÖRKORTET SANNA!!! (2010-01-11)
2010-01-10
 15:45:03

Vårvärme?

Nja det var iallafall inte -25 grader utanför stugväggen idag. BARA -8,5 C så det gick faktiskt att ta sig en promenad ner på byn. Hamnade hemma hos Roger och Jill och kollade in deras omstylning av köket. Kommer att bli jättebra. Han med en kopp kaffe och lite lek med Sara innan vi knallade iväg mot kiosken och sedan vidare hem . Maten var lättfixad då det fanns mycket rester ( när ska man lära sig att inte göra förmycket?) men det klart, det blir ju matlådor också ( men 4-5 st behövs ju inte...).
Fixad sedan en trasig ficka och en trasig hängare i Gubbens jacka. Ja än får han inte gå i bara t-shirt...
Ska fixa så Sanna kommer in till stan och förbereda Amanda för en skoldag. Skridskor och hjälm stod visst på schemat.
Får väl ta och sätta mig i soffan ikväll också och kolla in " Köpingsgänget" igen. Jag tycker att de är mysiga...


2010-01-06
 19:56:39

Summering av jul, nyår och Antes födelsedag.


Vi drog ner till Västergötland i snörök och bland helgalna lastbilschafförer.Yeeeses vad jobbig resan blev. Det tog 5 timmar ner istället för 3,5 tim...
Men det var trevligt att komma ner till brodern med familj.


Malin och hennes förtjusning till blåa saker...men enligt henne själv har samlandet på grisar avslutats... he he he trodde hon ja !



Broder Jerker och hans fina familj. Tillökning på G i slutet av januari...



Väntan på den snälla tomten hade föregåtts med pulka,"badkarsåkning" som var nytt för iår och matlagning.



 
Isak, granne, Anelma och Albin glider fint i badkaret.



Tur att brorsan jobbar på Svedbergs så han kunde byta badkar så att vi fick en sådanhär "hit" i årets backe Här glider grannarna Isak och Simon med Anelma och Albin. Verkar som de snurrat runt ett varv...


Amanda med tungan rätt i mun och Anelma som passagerare...





Vi såg på Kalle Anka och INTE Anna Anka... Det här ÄR julen!



Nja Roger sitter nog och funderar på om han varit snäll eller inte...eller så är han bara inne i tv-tittandet!



Så kom han då den efterlängtade,rödklädda figuren och ett jubel utbröt...



Kusinerna Ek tillsammans med tomten.




Många presenter blev det och sedan utbröt kaoset !!! Det spelades tärning om paket och det hetsades, hejjades, tjöts och vinnarinstinkten var på topp. Jag kammade hem en styck isskrapa/borste, smör/ostkniv i form av en snögubbe och chokladklubba att svänga runt i tex varm choklad. Kul ! Högvaluta dnna kväll var en plåtburk med godis. Den "slogs" alla om...


ANTE-MANNEN fyller 16 år!



Skärning av första tårtbiten under största möjliga koncentration...



Andreas och farmor Greta.

Sebastian och Million var på besök en solig vinterdag.




Sebastian och Million i pulkabacken på Lövängen. "Tungan-rätt-i-mun" är det som gäller!


Million i full action...



Hans skratt smittar ;)



Till och med jag var påpälsad och ute i backen !



Familjen samlad i soffan. Bilder ska nämligen skickas över till Skottland.

2010-01-05
 22:16:34

Kallt så in i norden...




Termometern visar på -23,5C och jag längtar till sommaren. Har redan planer...
2010-01-01
 12:25:00

2010-01-01



Det nya året firades in hos Roger och Jill här i Ärla. Grannarna i 13 och vännerna från Bryggarskogen var också där. Vi hade en förrätt bestående av "Toast Skagen", Potatisgratäng och fläskfilé till huvudrätt och glass,chokladpudding och maränger till efterrätt.Helmysigt! Vid 12-slaget smällde vi av smällare och raketer som även många andra Ärlabor gjorde. Vips så var klockan 3 och vi traskade hemöver och somnade på studds. Tack alla nära och kära för ett helt lagomt firande! En extra kram till alla duktiga barn också.
Ps/ Ser fram emot sommaren... hm... /Ds ;)