2009-09-29
 22:32:09

Frostskador...

...på vissa blommknoppar hade det blivit om man inte ställt undan dem! Tur är att jag gjort det.
Jag var ledig idag och skulle få ligga kvar i sängen när övriga familjen skulle gå upp och ta sig till
skolor mm. Det var bara det att Gubben hade troligen glömt att ställa sin klocka så han vaknade med
ett ryck 07.11!!! 40 min för sent!!! + att bilen var helt igenisad pga minusgrader...Lugn morgon...jo
pyttsan!

Vid 10 var jag med Amanda på sin första pianolektion!!! Ja de hade ringt igår och sagt att hon kommit med i pianogruppen men det hade varit enklare med gitarr för det har vi ju en iallafall... Efter det gick jag förbi jobbet och tog en fika och sedan gick jag ett varv på byn i solskenet.
Bakade en kladdkaka som avnjöts när Amanda kom hem och sedan efter middagen var det dags för fotbollsträningar. Var en sväng till Campbells. Kul att höra om barnens framsteg!
Sent om sider ringde jag även broderskapet, Han hade namnsdag! (Mikael)...om än i mellannamn!

Nä nu är det dax att krypa i säng så vi inte försover oss i morgon! ;)
2009-09-28
 22:10:55

Måndagsregn...

SPÖÖREGNADE när jag klev upp i morse för att ta mig till jobbet. Det avtog tack och lov!
Dagen bjöd sedan på soligt väder. Avverkade ett personalmöte när man ändå var på jobbet och fixade till lite rester till mat. Tog mig sedan vidare in till VATTENGYMPAN och lagom mosig så hämtade jag upp Sanna som övade på att köra i mörker och backa runt hörn. Vi hade liite problem med höger och vänster idag ;)
Väl påväg mot Ärla igen började det regna...detta regn övergick i en KRAFTIG hagelskur lite senare !
Amanda tyckte inte om när det fullständigt smattrade på rutorna.
Men något som var kul var att jag kunde hålla i vår "kamikazehamster" en riktigt lång stund UTAN att han fick frispel!!! I like...


Ska bli skönt när Sanna slipper denna skylt, fast det klart...då är det ju Antes tur...suck!
2009-09-26
 23:45:22

Hackad blogg!

Hej mamma!
Var bara tvungen att hacka mig in på din blogg.
Jag älskar dig. Du är bäst.
2009-09-26
 17:41:01

Min Sanna !

Min stora tjej är jätteduktig! Hon övningskör, gillar skolan för det mesta, saknar sin familj, har börjat på en fotokurs för Lasse Larsson = mamman avundsjuk!, bryr sig om allt och alla... Inte konstigt att vi gillar henne och önskar henne Lycka till ! i den stora framtiden. Och kom ihåg: DEN SOM VILL GÖRA VERKLIGHET AV SINA DRÖMMAR MÅSTE VARA VAKEN !
2009-09-26
 17:33:22

Lagen om all jävelskap...

gjorde sig påmind på torsdagsmorgonen. Här hade man mer eller mindre gått och sett fram emot denna "lätta" vecka med jobbdagar bara ti, on + to och en LÅNGLEDIG helg (fr-sö) Ja vad händer då tror ni ! Jo man vaknar med ryggont, halsont, ont i huvudet och ett rödsprängt vänsteröga !!! NEEEEEEJ ! Vill inte.... jag skulle ju njuta av ledigheten! Nu blev det en planvisning med hjärnsläpp ( tur att vi är ett team...Tack Jill o Helena...) insmörjning med hästlinement, värmefilt på, Voltarentabletter och Alvedon. Min vanliga tur med andra ord...

                                                   
2009-09-23
 22:23:17

Kärlek utan krussidull !


Tavlan gjord av Anette Nordin. ;)
2009-09-22
 21:52:56

Fotbollshelg mm.

Solen levererade som aldrig förr och vi bara njöt. Tyvärr så springer helgerna bara iväg och man står kvar med ett stort frågetecken ...(kanske skulle testa eniro...)
Sanna övningskör så det står härliga till, BRA GASAT ! Amanda ger järnet på fotbollsplan, BRA JOBBAT! Ante kurerar en förkylning, JOBBA JOBBA JOOOOBBA! Gubbens A-lag levererade nyttiga mål, BRA POÄNG!!!
Själv jobbade jag kvällar och var på 20-års Jubileum på Parkvägens Gruppbostad. Lediga måndagen gick åt att ränsa ur bodar igen. Tur var att grannarna skulle med en hästkärra till tippen...
Idag har jag bara känt mej seg men har fått lite gjort i alla fall. Längtar till helgen...
2009-09-22
 21:44:10

Brist på annat...

så bjuder jag på en bild från New York. Längtar dit men mina drömmar grummlas för tillfället.



New York och London är klart två av mina drömstäder. Ska ta ett snack med
min- allra- bästa- Jill om hur vi ska ro drömmarna i hamn...
2009-09-17
 19:27:56

Frosten nyper...

...i näsan när jag kommer ut till bilen. Nu är den här. Tiden jag inte tycker om. RUTSKRAPARTIDEN !!!
Ja, jag fick skrapa rutorna i morse innan jag styrde vidare mot jobbet. Hm...
Väl hemma igen på em. så var det kallt i huset. Satte igång elementen i köket och laddade upp med värmeljus i övriga rum. Jooo, det är mysigt med hösten men...


Bilden tagen av Sanna Ek.
2009-09-15
 21:45:43

Magisk tisdag !


Tony och Mary Henderson from New Zeeland.


Efter att ha fått iväg barnen till skolorna så var jag och Gubben runt på byn och fixade div. måsten. Vi var bland annat till the Campell clan och hjäplte dem få ner ett träd och så fick vi se alla framsteg vår lilla guddotter gjort. Hon kommer att gå snart, hon kan peka med pekfingret och säga aj,aj + att hon försöker att härma ord. Vilken goding! Connor skulle få åka till badet och hunden Elsa tror fortfarande att en stor boxerhund är en typ av knähund. We love you !
På vår "byturné" han vi även med en kopp kaffe hos Jill. Nja...kunde man skymta lite nervositet och pirr i magen där inför kvällens happening ???
Efter den välbehövliga koppen så fick vår gräsmatta sig en avklippning och vi pysslade lite utomhus. Sanna hade tid på Laboro för att göra ett nytt försök att smycka naveln. For alltså in mot stan på em och fick med en förkyld Ante från skolan. Fick tll och med en klipptid i all hast så nu är allt på topp !

På kvällen åkte jag ,Gubben och Roger till en tjej som fått den äran att ha självaste Tony Henderson hemma i sitt vardagsrum. Snacka om stort ! Men vilken go människa han var. Fick tillfälle att hälsa på honom och prata lite så nu dröjer det väl inte länge innan Gubben har bokat biljett och är påväg för att hälsa på honom!!!
Tack Jill och Annelie för att vi fick möjligheten att närvara denna kväll !
Lycka till !
2009-09-13
 22:16:37

Ledig tid 2009...

...då är du värdefull !
Så började en krönika i Aftonbladet i Torsdags av Monica Gunne.
Här följer lite fler rader ur den:
- En mobil som drar igång. En mobil som blinkar, skräller och tjatar. Problemet är att den inte är min. Det är min väns mobil. Han har lämnat kvar den här, på hotellrummet, medan han själv har lagt sig i en solstol nere i pation. Så typiskt för en man med status. En man som kan dra sig undan. En man som kan strunta i att hans mobil ligger här och hoppar och sjunger löjliga sånger. En man som inte behöver svara. En man som kan bestämma över sin tid.

Ingenting kan vara mer status. VD:n och debattören Marie Söderqvist Tralaus har skrivit en bok om status, "status - vägen till lycka". En bok som rör om i begreppet status. Så bort med bilar, klockor och märkesväskor. Bort med botox och nya tuttar. Bort också med halvkändisar, programledare och tyckare i TV-soffor. 2009 ska det vara värderingar. Och enligt Marie Söderqvist Tralaus handlar det inte längre om att vara det där självlysande egot. Istället ska du vara en medmänniska. En människa med en inre moralisk kompass. Du ska dela med dig av dina kunskaper och du ska hjälpa den som har det svårare. 

Du ska vara fri och självständig. Hög status har den som har frihet. Hög status har den som kan bestämma över sin tid. Att tjäna pengar och samtidigt vara ledig under långa och sammanhängande perioder ligger högt på statuslistan. Det betyder att du är värdefull och att du har kontroll. Att du kontrollerar ditt liv och sätter din egen agenda.

Att ha en fullklottrad almenacka har tappat all sin status enligt Marie Söderqvist Tralaus undersökningar.

Status är istället att välja, att välja bort. Och då väljer statusfolket bort att vara uppkopplade och att inte vara nådd på mobilen.


När jag läste detta slog det mej att jag kan bli "värdefull". Jag har redskapet i min hand som kan göra att jag kan välja att välja bort saker och ting. Jag läste AMWAY mellan raderna...
Kändes därför extra kul att vara på BBS nu i lördags och få ännu mer bekräftelse på att man är på rätt väg ! Tur att man inte valde bort denna gången ;)

(Krönikan i sin helhet går att läsa i Torsdagens Aftonblad 10/9.)
2009-09-09
 20:21:20

090909 !



Fuglesang är uppe i rymden och far. Han håller för tillfället på att planera
sin tillbakafärd till jorden.



Medans Gubben satt och titta på dessa hopplösa svenskar var jag och Amanda
ute på en mc-tur. Vi tog svängen över stan och tankade och tog ut pengar, för vi
hade planerat att åka till Slagsta och köpa glass men det visade sig att de stängt
för säsongen. Vi styrde då hojen mot Sundbyholm och Hamncafét. Där köpte vi
glass och strövade runt en stund bland båtarna. Det var en riktigt fin kväll.



Vi hade fått låna Gubbens hoj på vår tur genom de sörmlänska landskapet.
Amanda tycker att det känns bäst att åka på den för att den har en sissybar.
Vilka hårdingar vi var...ha ha ha !

Ante, Sanna,Simon + två kompisar till är på bio ikväll och Ante ska sova över
hos Sanna och Simon. Hoppas filmen var bra och att de hade det kul !
2009-09-08
 22:00:48

Fullmåne...

... och Amanda traskar runt på nätterna. Arv efter mormor tydligen!
Måndagen avslutades med ett vattengympa-pass med ny koreografi och musik. Musiken gör hälften av jobbet om inte mer !!!

Idag slutade jag 13.00 så Gubben och jag passade på att åka och handla. Ordnade med maten, skjutsade Amanda på träningen och var social med svärmor ! Ante hoppade träningen idag pga huvudvärk.
När vi fixat med kaninen och Amanda tagit fram kläder inför "Skol-Joggen" i morgon så bänkade vi oss med en skål med popcorn framför Idol som började igen. En del var bra på riktigt och andra hade ingen självkritik. Som vanligt med andra ord... Blir inget fan av Idol denna gången heller !
2009-09-06
 16:45:47

Zonsammandragning...

på Åsborgen. Flickor -00 spelade och Amanda, det lilla proffset, gjorde ett mål i första matchen mot SKTRP. Förlust dock med 2-5. Nästa match vanns med 1-0 mot Mariefred. BRA JOBBAT TJEJER !!!

Ante åkte iväg på match i Gnesta och Gubbens seniorer ska strax börja spela på Åsborgen. Ja, vi ska nog masa oss dit ner och glo en stund.
2009-09-06
 16:41:20

Loppis!

Japp ! Idag bar det av med fullastad bil till skolans parkering. Här skulle säljas prylar...
Det var faktiskt bra uppslutning på både säljare och köpare med tanke på att det var en loppis till i granngården.
Sanna och jag fick lite sålt iallafall så det var inte bortkastad tid och tur med vädret hade vi också ! Ett mycket bra initiativ av Fastighetsägarföreningen i Ärla !!! BRA JOBBAT! Vi kommer gärna åter med vår baklucka !
2009-09-04
 22:19:35

Idag var det fredag...

...och jag fick lite sovmorgon då Gubben gick upp och fick iväg skolfolket. Sedan körde han och Sanna STADSKÖRNING!!! Ja det finns inga bucklor på bilen och det står inte om något trafikkaos i de lokala blaskorna så...jag tror det gick bra! När de kom hem igen var Gubben ner till idrottsplatsen en sväng och jag o Sanna gick lös med dammsugare och mopp. Sedan hade vi gjort oss förtjänta av en Tacopaj a la Kajsa Warg - Man tager vad man haver...
Tyvärr fick det bära av till jobbet då ett pass från 16-21 var inbokat. Kvällen gick i ett rasande tempo då det fanns att göra hela tiden.

Lill Skruttan sover över hos en kompis så förhoppningsvis blir det en hel natts sömn...ops! glömde att Gubben är hos en fd. kollega och partar lite... ingen hel natts sömn då med andra ord...bäst att kojsa redan nu.
På återseende !
2009-09-02
 20:20:18

Västgötakoll...



...kan inte minnas att vi sa så...Citatet hittade jag i Borås Tidning.


hej mamma!!!kram

HAFT INTRÅNG I BLOGGEN SER JAG !!! Men det var bara trevligt! (Se text ovan)
Kan ta det hellre än att ngn tar bilder eller ideér från bloggen ... ;)

Ja som sagt... bläddrade runt lite i Ulrichehamns Tidning och Borås Tidning och allt verkade som vanlig där neråt.
Bilar kör i diket, sommarreportage från Torpa Stenhus och fina bilder över sjön Åsunden. Inte utan att man längtar neråt igen...
2009-09-01
 22:02:46

Jeeesessss....

Dagen sprang iväg och kvällen blev inte stillsammara !
Poolen är nedpackad - tur att vattengympan startat !
Amanda var på fotbollsträning och Ante spela match.
Jag var kontakperson en stund och sedan klipptes gräset.
Varmt har det varit men man ser i trädgården att hösten är
på G. Äpplena är många och goda förexten !
Trött ! Sitter nästan och gör som barnen som man kan se på
hemvideos när de somnar i mattallriken - fast jag slår i laptopens
tangentbord !!! Nä nu ska jag samla ihop mej och krypa till kojs... :)