2009-02-27
 10:21:30

Statt...





Kom igen ! Få slut på detta onödiga förstörande. Stötta alla inblandade och ta fast de skylldiga och ge kännbara straff!!!
2009-02-27
 10:10:53

Det går av bara farten...

Blev inget inlägg igår pga att det var fullt upp hela dagen + att datan hade sirap i uppkopplingen...
Dagen tillbringades på jobbet mellan 7-16. Det var besök på Toyota igen för service av leasingbilar, städ, tvätt, datajobb, hämtningar och mera städ, iordningställa ett larm och skriva lite till i datan. Fick skjuts hem av en jobbarkompis. Gubben och jag hjälptes åt att fixa maten. Potatismos och prinskorv blev det med grönsaker till. Postade sedan paket till Anelma och Katri hi hi...ska bli kul och höra vad de säger! Skjutsa Ante till träningen, hämtade brukaren som jag är kontaktperson för och så skjutsade vi in gubben till stan. Hemma igen vid ca19.30 och då hoppade jag in i duschen och efter det ner i soffan... känner av axlar och huvudknopp... Sedan blev det sova i 100 knyck!
2009-02-25
 17:46:50

fortsättning...



Satte frukosten i halsgropen när vi fick höra att statt stod i lågor...
Smsa min lilla minireporter som just vaknat och hörde om hon visste något eller såg något från fönstret inne i stan.
På jobbet är det branden som det pratats om mest...
Nu ska jag iväg på produktvisning... fortsättning lär följa...
2009-02-25
 17:42:10

Statt i lågor...

I går var det fullt ös hela dagen därav blogg intet. Sov till 9, fixa o dona, hämta bilen och Amanda vid skolan, vidare in till tandläkaren. Ett litet hål skulle lagas. Gick jättebra då Amanda är en duktig liten tjej. Efter det var det Apotek och nyckeltillverkare som gällde. Ja, vi köpte ju förståss med oss var sin semla hem också, det var ju inte semeldagen för inte !!! Slängde mig iväg till jobbet efter att man styrt upp Amanda till en kompis innan träningen. Kvällen gick bra trotts ett tidigt larm.
2009-02-23
 21:34:53

Seg deg...

Ja vad annat kan man va en måndag ?
Tack och lov så hade det inte snöat så mycket under natten så det gick bra att borsta av bilen och rulla iväg ner mot jobbet. Ganska lugn dag med skjutsningar och TES. Amanda ringde och hon fick följa med Wilma hem. Fixade mat, så exotiskt som makaroner och stekt falukorv ;)
Sedan bar det iväg mot den efterlängtade VATTENGYMPAN och idag hade jag ju en ny baddräkt att ha på mig!
Kollade lite på Simon&Tomas(inredningsprogram) på tv´n innan det var dags att natta Amanda.
Sitter nu och gör lite jobb på datan mm. Känner av en spänd nacke med tillhörande huvudvärk... ska snart krypa till kojs och stressa av. Kram på Er alla !
2009-02-22
 15:36:24

Söndag och en massa snö...


Vaknar alldeles för tidigt som vanligt ! Tar en dusch, äter frukost och får med tonåringen ut och skotta snö. Inte illa för en söndagsmorgon !!! Har nu skottat en gång till och fler gånger lär det bli så som det kommer ner...

Har varit ut på en promenix till kiosken,affären och Roger och Jill och hämtat bilen. Ska snart fixa till lite mat och sedan får det bli slappa framför tv´n.

2009-02-22
 15:24:02

Lördag och ledig !

Sovmorgon...härligt ! Visserligen sov jag inte så länge men, just det där att inte behöva gå upp med en gång utan att man kan ligga och dra sig lite till och fundera... Härligt! Så när jag väl kom i ordning så åkte jag och Amanda in till stan för lite shopping och måsten. Träffa Sanna, köpte kläder till kvällens festligheter, fick tag i en ny baddräkt så att man kan fortsätta med vattengympan utan att riskera att tappa outfiten..., tog en "drop-in"-klippning och for sedan hemåt i den lånade, automatväxlade, Volvon. Väl hemma tog vi lite restmat och sedan skjutsade jag iväg gubben till Kjelle för han skulle fixa med maten där. Väl hemma igen fixade jag till mig och Amanda. Åkte sedan ner till Roger och Jill för lite samkväm. Amanda skulle vara på Disco-kalas mellan 17-19. Ante skulle sköta om hämtningen sedan. Vi andra drog ner till Kjelle och inmundigade god förrätt, varmrätt och efterrätt. Var en lyckad tillställning! Kom hem sent om sides med hjälp av en snäll granne. Tack Micke ! Och tack för att Amanda fick sova över hos Er...

2009-02-20
 11:22:31

Fånga dagen...

2009-02-20
 11:18:43

Fredag...

Vaknade vid 09.30 av att jag tyckte att dörrklockan pinglade men det visade sig vara fel. Gick upp och vinklade på persiennen och fick då en solstråledusch rakt i nyllet... Vilket uppvaknande!!! Blev genast på bättre humör så det var bara att ta tag i den färdiga diskmaskinen och plocka i och ur, starta en tvättmaskin då man hittat mer tvätt på övervåningen, fixa frukost och bara njuuuta. Efter frukosten kom Kjelle förbi. Han och gubben ska åka och handla inför kalaset i morgon. Innan de åkta var gubben ner och hämta Zoya hos våra kompisar. De är inte hemma så då får hon vara hos oss.
Amanda har försökt att få tag i någon att vara med men det verkar inte vara det lättaste. Antingen är de bortresta, på fritids eller så svarar de inte... suck! Hur ska man få ut dem i dag då ?
Ska fortsätta plocka lite i lådor mm idag och sedan blir det jobba till kvällen, 16-21.
2009-02-19
 19:48:30

Längtan...



Brooklyn Bridge. Längtar tillbaka....



En brygga. Längtar till sommaren...



Modiga arbetare. Längtar efter ett nytt jobb...



Ett f.d. hus. Längtar efter att få ordning i vårat hus...



Solljus genom molnen. Längtar efter ljusare framtid...



Snäcka. Längtar till Falkenberg...

Annars har jag inte gjort så värst mycket mer än kollat igenom en massa kartonger idag igen. Ser inget slut på det hela men ska ta varenda ledig stund till att kolla mera. Var och köpte en Crosstrainer idag. Här ska kämpas på !
Det är då LÄNGTAN kommer över en när man står där och går...
2009-02-18
 19:34:02

Sydpoolen, Södertälje.



Bild från badet. Inte Amanda på bilden dock...
2009-02-18
 19:31:57

Minisportlov...

Igår,tisdag, var jag med Andreas in till Ögon på MSE. Han går på koll pga. sin struma. Verkade inte vara någon fara utöver det normala...phu...
Hem och fixa och dona, sedan bar det av in till Krekolas trafikskola för handledarutbildning, hjälp !!!
De verkade som om de var bra där iallafall... Kursen varade i lite mer än tre timmar och Sanna antecknade så pennan glödde ! Nu ska bara papper skickas hit och dit sen blir det GASA !!!

Idag, onsdag, åkte alla utom Sanna till Sydpoolen i Södertälje för lite badaktiviteter. Det var inte så stort och inte så jättefräscht i själva badet men det är ju ett bra tag sedan gubben och hans jobbarpolare byggde badhuset. Slutet av 80-talet/början av 90-talet typ !
På hemvägen stannade vi till i S-näs och Karlssons. Köpte lite bra-ha-saker. Fixade mat när vi kom hem, Nudlar och en skinksås, som alla tyckte var gott. Amanda går nu och äter upp resterande nudlar. Kan det bero på allt simmande och rutschkaneåkande???

Har plockat bland lite saker efter mamma som vi haft i garaget. Måste röjja ur så man kan få in motorcyklarna sedan...
2009-02-15
 20:38:48

Jobba, jobba,joooobba...

Helt ootroooligt ! Kom upp idag också : ) Inte riktigt lika kallt som igår men en - 12 grader va det allt.
Jobbet på morgonen gick bra och sedan tog jag tag i larmen igen och ... IDAG FICK JAG DEM ATT FUNKA !!!
Vilket tekninkerfreak jag är... ;) Resten av dagen förflöt den också. Gubben hade lagat senapsbiffar tills jag kom hem. Riktigt mumsigt vill jag lova... Lurade en stund, slötittade på tv, hjälpte Amanda att duscha. SKa nu bara softa innan nattidags. .....Kanske skulle kolla av med Sanna vad de gör ?....  Lev väl !
2009-02-14
 19:37:05

Alla Hjärtans Dag 14/2-09















Hjärtanbombning !!!!!!!!

Firar 21 år ihop med min älsklingsgubbe, Roger, idag. Ops ! Vad tiden går... det känns inte som om det skulle va så länge men börjar man tänka tillbaka på vad vi hunnit med ihop så... tre barn, varav den äldsta blir 18 i år...allt annat som resor, händelser i privatlivet, husköp, jobb, mc-köp och kort och massa massa annat... ja, det blir nog 21 år !...

Har dock inte hunnit med att fira något direkt idag då jag jobbat 7-16 och han varit på spelordningsmöte.
Det var - 15 grader när jag GICK till jobbet imorse, orsak se nedan..., struligheterna från gårdagen fortsatte även idag då det inte gick att koppla de två larm som jag skulle...suck... får försöka på nytt i morgon.
Vilade lite efter maten, duschade och ska nu bara mysa och ta det lugnt framför tv´n och Melodifestivalen...

EN STOR KRAM TILL ALLA PÅ ALLA HJÄRTANS DAG !!!
2009-02-13
 19:29:36

Fredagen den 13:e...



Ja idag har det gått åt mycket kärlek och skratt...

Börjar med att jag hade kunnat betala för att få ligga kvar i sängen, hur seg som helst vill jag lova och det är inte likt mej!
På jobbet ska man ju då kolla av ditt och datt och det resulterar ju naturligtvis i en massa felsägningar som i sin tur resulterar i asgarv. Tur att jag har så goa arbetskamrater så att man kan bjuda på detta!!! Kul hade vi iallafall...

Slutade, tack och lov, redan 13.00. Mötte upp gubben på skolan och åkte och handlade. Hem och åt lite och sedan in till stan med saker till Sanna. Kom dock bara till en affär inte sååå långt från lägenheten för bilen startade inte !!! Inte ens ett litet klickande !!! Jaha, det var bara att ta den stoora IKEA-kassen, modell blå, och börja knalla då och hoppas på att Anna hade varmt kaffe på g. Tulpanerna jag köpt åt Anna, för att hon fyllde i går, slokade misstänksamt när jag väl kom in i värmen. Men tack och lov så rätade de upp sig när de kom i vatten. Ja, det va kallt att gå... Fikade och tinade upp. Pratade en massa om allt och alla och mumsade även gele och chokladhjärtan. Var riktigt kul !
Sedan kom Sanna hem och vi hjälpte henne med att byta sin pearsing. Hysteriska lilla unge...ha ha ha...
Sedan damp även Simon hem, han hade gått själv på stan en stund pga morgondagen...hm...
Anna fick mera choklad av Sanna och Simon. Fick smaka och det var riktigt mumsigt det också.

Sedan ringde gubben. Han och Kjelle var på g in för att försöka få igång bilen. Hämtade upp mig först. Slutade med att vi fick bogsera igång bilen och jag fick köra den hem för de skulle förbi garaget och hämta ett nytt batteri. Jag sätter dock en femma på att det är något elfel eller startmotorn.
Lagade kvällsrätten. Kjelle åt här också. Gick sedan in med urvuxna kläder till grannen som han ska ta med till sitt jobb. Hoppas att de kan komma till användning...

Ikväll blir det Lets Dance och tidig läggning. Jobbarhelg!!!  - 8 grade ute... burr !!!

Ps/ Det är 1 år sedan vi köpte SAABEN idag.../ds  Låt denna dag ta slut snart...
2009-02-11
 19:55:34

Lille lörda´...

Fick åka med en jobbarkompis till jobbet idag. Vägarna för guppliga att gå på men det var inte så kallt idag, bara någon minusgrad. Har setat framför en data nästan hela dagen pga. att jag fixade scheman för to - sö. Men som alltid så kommer det en massa annat ivägen så man sitter väl där inte så länge i streck...
Annars har det väl gått hyffsat på jobbet men det gör ju inte att man är  mindre "stammis" på Platsbanken .se för det....

Väl hemma igen  så fixade jag iordning brev som ska sändas kors och tvärs både utrikes och inrikes. Ja allt kan inte att göras med datans hjälp...(fast det skulle spara tid !!!...)
Sedan kom två arbetskamrater till gubben hem på lite middag innan föräldramöte på skolan. Fick den äran att vara barnvakt åt Sebastian, en vilde på 2 1/2 år, men vi fixa´t  ; )
Nu ska vi bänka oss och kolla på "Arga snickaren". Fast egentligen skulle man inte behöva kolla på det för jag har ju en redan i mitt hem...Gubben !... Arg av naturen och gammal snickare... puss!
2009-02-10
 14:20:08

Japp ! Där satt den...


Årets första semla har inmundigats !

Ledig idag. Ante hemma då han är sjuk, nja eller sjukare än vanligt !!!
Har skickat iväg en e-post gratulation till min kompis, Raija, nere i Småland för hon fyller år idag. GRATTIS!
Kan sakna dem där nere i bland och allt roligt vi haft för oss...
Kollat igenom olika objekt på Tradera ,vilket var kul. Sanna fick brev från Kuriren idag och ja, jag fick läsa det... och jag kan lova att det inte var dåliga vitsord den ungen fick !!! Stolt mamma? Självklart !!!
Tog en promenad och hämtade Amanda vid skolan och gick sedan och handla lite i Konsum.
Tog lite "Mellis" när vi kom hem.
Ska ta och byta gardiner i köket och tv-rummet lite senare, om jag hinner och orkar...
2009-02-09
 21:46:15

Rivstart...

Fullt ös på jobbet, as usual. Ante ringde och ville bli hämtad från skolan för han mådde inte bra...: (
Tillbaka till jobbet och fixa veckoscheman + hade en hämtning.
Hem, åt rester, förhörde läxor, kolla mail, iväg på vattengympa, prata med Sanna, kolla igenom reklamen = flera kilo !
Ser fram emot en ledig dag i morgon : ) Rivstartade alltså veckan...
2009-02-08
 21:05:44

Söndagen lider mot sitt slut...

Snöskottning, antennbryderi som ej slutade i nöjsamhet, skattemärket på på hojjen(tur att vädret va dåligt för annars skulle man ju velat starta upp den...), röjj i köksskåp, matlagning, skjutsade in Sanna och Simon till stan. Dagen har gått från blötsnö till kallgrader. Ska ta och varva ner nu innan läggdags. Full fart mot en ny vecka...
2009-02-07
 22:28:44

Melodifestivalen 2009 har startat.


Emilia och Alcazar gick direkt vidare till Globen.

Gårdagen förflöt på bra. Han med att uträtta lite ärenden i stan innan jobbet väntade. Började 13.00 och slutade 21.00.
Fick köra försiktigt då värsta London-dimman smugit sig in över vår bygd.
Hämtade upp gubben och Amanda hos våra vänner på Sandvägen när jag slutat. De hade kollat på På spåret och Lets dance.

Vaknade skapligt idag och fixa frukost och dona. Åkte in till stan och handla och uträttade mer ärenden.
Hämtade hit Sanna och Simon vid 16.00. Fixade tacos och grönsaker till dippning inför tv kvällen.
Ja vad säger man om Melodifestivalen då... Ja de lyckades inte få mig att gilla det nu heller....
Men HALLÅ ! bättre artister måste vi väl kunna skaka fram ???
2009-02-07
 22:19:23

Sveriges rättsväsen i ett nötskal !


En full yngling skyllde på sin låtsaskompis " Mållgan", mer känd som Alfons Åbergs låtsaskompis, när polisen stoppade honom. Han friades bara för man inte kunde styrka vem som kört !!!
Okeeej !... Kom "Märta" så ska vi ut på en liten roadtripp tillsammans. Ja du kör va ? Hick !

...Suck !...
2009-02-05
 20:01:14

Ärtsoppetorsdag !



Får börja med att gratulera Barbie som fyller 50 år. Otroligt att den lever kvar ännu. Visserligen lekte inte min äldsta dotter så mycket med Barbie men hon hade några stycken...Yngsta dotter föredrar Bratz, vilka jag tycker ser hemska ut med sina förstora huvuden. Visserligen hade ju Barbie sin "getingmidja" men jag läste på en sida att de hade förstorat henne genom åren...lite iallafall.

Ska nu ta och bänka mig framför tv´n och titta på Sveriges värsta bilförare. Bävar då jag har en dotter som ska börja övningsköra... Vi ska på inskrivning den 17:e... Näää, SANNA fixar det ! Eller hur?

ps/ blev ej ärtsoppa utan spenatsoppa till lunch och potatis o korv till middag /ds
2009-02-04
 19:55:06

Orolig Onsdag...


Bild från St.Eskils skola i Eskilstuna.
Foto Niklas Holm, tack och lov !...; )

Morgonen startade stilla då jag hade "sovmorgon" till 06.20. Började inte innan 08.00 idag pga en miss i schemat...
Jag och Inger ska sitta med larmen och så ska vi försöka få rätsida på alla nycklar som finns i skåpet ... Önska oss lycka till !
Hade knappt slagit mej ner för att inmundiga min lunch när vår lilla minireporter / fotograf smsar om en ev. skottlossning på St.Eskil. Hon tyckte att det var synd att hon inte fick åka dit och jag nästan skrek i luren att HÅLL DEJ DÄRIFRÅN!!!!
Ja nu fixade ju fotograferna det så att hon fick vara kvar på Kuriren och redigera semelbilder. Ha ha ha ...Hon som inte ens gillar semlor !!! Men som mamma ska jag nog skicka dit alla Eskilstunas semlor som TACK för att min lilla stumpa inte fick åka med på uppdraget... ; ) Ni som vill kan läsa mer om händelsen på St.Eskils på ekuriren.se.

Väl hemma efter jobbet fixade gubben spenatsoppa med ägghalvor så nu är vi starka som Karl-Alfred !
Tar det lugnt då jag har haft ont i huvudet hela dagen. Kollar tv och bloggar lite. Ska kolla in Arga snickaren snart.

Till sist, KRAM till alla elever, lärare och andra inblandade på St. Eskil med flera skolor !
2009-02-03
 22:16:47

Ledig tisdag...

Ja ledig och ledig...jag vet inte. Ante var också hemma idag och jag pysslade i mina skåp. Letade fram alla "bra-ha-grejer" som man INTE behöver. Blev en del faktiskt !
När Amanda kom hem åt vi och Amanda fika. Sedan bar det av mot stan. Var till Rusta, Barnens Hus och gick i butiker på Köpmangatan. Sedan väntade tandläkaren för Amandas del. Resultat ; 1 litet hål som de valde att laga vid ett senare tillfälle. Hem igen och Amanda till fotbollsträningen. Medan hon var där eldades det i kaminen och plockades iordning här hemma. Gubben kvar på jobbet till 19.30. Det var något ang. "Friends". Om mobbning mm...
Nu känns det som om det vore dags för sängen igen, inte helt fel !
2009-02-01
 22:02:11

Lördagsunderhållning...



 Det blev Hannas kör som vann Körslaget. Ja, hennes kör VAR bäst !!!

Innan vi bänkade oss framför tv´n var vi bla. på Urnsättning av mamma...det var en fin stund trotts allt. Det var även första gången jag varit med om det, urnsättning alltså...
Efteråt for vi hem. Jag,Sanna,Malin och Katri for in till Tuna Park en sväng. Gubbarna kvar hemma med barnen, som hade åkt skridskor vid skolan. Väl hemma igen efter ca 4 tim...hm...så kollade vi igenom vad Katri och Malin köpt. Jag och Sanna hade inköpsstop/hitta inget. Suck....

Sov länge idag, söndag. När jag kom upp var Katri på väg att åka. Hon skulle in en sväng till Annelie igen.
Vi andra åt frukost och tog en promenad på byn. Hem igen och fixa mat, potatismos och ugnsfalukorv. Blev riktigt gott !
Vid 16.00 var det så dags att börja jobba. Gick bra faktiskt. Nu väntar sängen och förhoppningsvis är man pigg igen i morgon... Natti !