2009-01-31
 19:52:48

Belägringshelg!!!

Jobbade till 13.00 på fredagen och blev hämtad av gubben och Amanda vid jobbet. Åkte hem och mötte upp Katri som kom från V-götland. Hon skulle in till Eskilstuna och fira Annelie, Anders syster. Jerker med familj var också påväg upp så det är fullt hus här !!! Micke o Lisa, grannarna, ramlade in under kvällen också...hm...
Idag ,lördag, så har vi haft urnsättning av mamma. Det gick bra och det var inte allt för kallt på kyrkogården. Hade gjort ett arrangemang av granris och rosor och så satte vi ett gravljus på platsen. Kyrkvaktmästaren ,Roger, hade gjort iordning på platsen och placerat ut maschaller. Det var stämmningsfullt och fint.
Efter detta åkte vi "tjejer" till Tuna Park och gick runt ett tag. Hade "shoppingförbud" så jag fönstershoppade och det gick över förväntan det också...
Väl hemma igen stod maten på bordet. Jag har en kock till gubbe! Tack !
Nu sitter vi bara och kollar av vad de andra köpte och så ska vi kolla på Körslaget. UNDRAR hur det går..
2009-01-29
 21:56:35

Torsdag 090129



Vitt på marken utanför mitt hus. Jag som nästan börjat få "vårvibbar" efter mc-mässan och en solglimt...
Mycke' på jobbet nu...ringa hit och dit...fixa det ena med det andra... Gubben hade förberett maten. Fixade den och var i kontakt med Katri, min gamla kompis från Västergötland. Skjutsade Ante och grannens grabb till fotbollsträningen. Var kontaktperson i ca 1,5 tim. Svängde förbi och sa Hej till Sanna i stan + att jag fick med mej en påse tvätt hem. ..och gubben som redan gnäller om att jag tvättar mest i hela socknen!!! ; )
Pratade med Malin i Rånnaväg, de var för ovanlighetens skull, på Lager 157 i Gällstad!!! Ja ja.. enligt henne var de där för att fika!!! Tror jag vad jag vill om...man kommer alltid ut med NÅGONTING!!!
2009-01-27
 21:29:56

Ups! Vad tiden går...


Jobbat kort dag idag. Hämta Mandis, som tog med en kompis hem,Nora. De fick skjuts av Noras mamma hit hem medans jag cyklade. Fikade,strök kläder,tvättade och Sanna hjälpte mig så att jag fick ner mina älskade USA-bilder på cd från hennes externa hårddisk. Åh, det har snart gått ett år...suck...
Fixade mat, skjutsa in Sanna till stan.Handlade hem lite till dem och sedan var vi på Open. Jätteduktig tjej som visade planen, Katja hette hon.
Hemma nu igen och ska gå till sängs för att orka möta ännu en dag i kommunens tjänst. MEN, det ska vi snart ändra på!!! ...   I have a dream... ;)
2009-01-25
 20:03:43

Suck !

Vilken dag det har varit idag! Dels jobbardag, 7-16, och sedan snorhalt ute pga regn o slask. Inte roligt att försöka ta sig fram till alla vårdtagare... sand?...nä det vat man inte vad det är!
Men väl hemma igen bjöds man på supergod mat av gubben, potatis, ugnsfalukorv, senapssås och en ny sorts sallad bestående av purjolök som hackats, kikärtor och red chili beans...mums !
Efter div. pyssel blev det duschning av Mandis och mej. Sanna var med grannen på gympa i skolan.Hon hade nog sett att jag följt med men ... jag ska ju på vattengympa i morgon!!!

Ha det så bra alla bloggers !
2009-01-24
 20:42:03

Mc-mässan i Älvsjö -09


Inte dum alls...

Jätteduktiga motivlackare...


Lacken var mycket finare än fotot kan visa...


Grymma hojar var det...


Hur kör man en sådan här ?


Försäljningen i full gång och årets datum för Mälarenrunt kom fram -
Det är 15/8 som gäller ! Hoppas på uppehåll i år...



Läckert eller ?


Recykling...


Mc-mässan på Stockholmsmässan.


Dagens skörd: Sissy väska, verktygsrulle, nya handskar och ett balsam för skinn.
Provades på skorna som blev som nya...
Kul dag trotts slaskigt väglag pga snö och regn. Inte hojväder direkt !
Tack Inger och Hasse för sällskapet och maten !
2009-01-23
 19:35:22

Västergötlan i en bild !


Västergötlands landskapsblomma och det ligger mig varmt om hjärtat.
2009-01-23
 19:31:59

Full fart framåt...

Amanda var till skolan igår, hade gått bra. Hon följde till och med Wilma hem. Jag och gubben åkte in till stan för att närvara när Sanna piercade naveln !!! AJ ! Ja ja nu är det gjort, men undra vad hon ska tjata om nu då?... Efter det tog vi en korv på torget och sedan for vi ut till Willys för att handla. Ja man ska inte handla hungrig, där av korven på torget...
Väl hemma igen och Amanda hämtad så sjönk vi ner i soffan. Kollade Antikrundan och handboll. Adde och Snut-Robban kom in och gjorde oss sällskap. Trött...

Amanda hostade mycket i natt vilket resulterade i att jag var vaken mellan ca 02.30-04.00. Gav henne vatten och hostmedicin och torkade ur frysen lite, ja jag håller på att frosta av den , så när man ändå var vaken...
Hörde att jag fick sms på morgonen men orkade inte gå upp, hörde även när gubben och Amanda gick till skolan men nej, inte ens då gick jag upp. Väcktes av att det ringde vid 09.30 och sedan kom ett sms och sedan ringde gubben ifrån skolan, Amanda på g hem pga huvudvärk... jaha det var den lediga dagen... :(

Städade, tvättade och plockade ur diskmaskinen. När gubben kom hem for vi till V-ås och "flashade" ett x-box och kollade må motorcyklar på Fun Bike... Åh jag vill...ha en större mc...och att det ska va vår NU !

Ja ja... ska slänga in mig i duschen för i morgon bitti bär det av till STHLM och Mc-mässan. Ska få ha med mig Sannas kamera. Hoppas på fina bilder...
2009-01-21
 19:43:15

Allt blir inte som man vill...

Jodå, dagen förflöt bra på jobbet. Jag och Sussie hade världens röjj och ommöblering hos de vi var hos. Blev bra men kan bli bättre !
Efter jobbet ,slutade 13.00),hämtade jag bilen vid skolan och åkte hem. Sanna har varit hemma och sett efter sin sjuka lillasyster. TACK! Efter att de ätit for vi in mot stan. Köpte var sitt par "halv" UGG`S jag o Sanna på rea.
Fika gjorde vi oxå. Sedan skulle jag o Amanda gå till BR och Sanna till Kuriren. Det blev bara ett kort stopp på BR då Amanda fick en hostattack som hotade med att sluta i en kräkning. Åkte hemåt med en påse i knät utifallattom...
Vid 17.00 gick vi över tiill 13 och grattade "Adde" som fyller 17 år. Tack för gott fika !
Hemma igen fixade vi lite korv med bröd och kollade handboll. Amanda och Gubben hostar i kapp... vilken natt det kommer att bli!!!
2009-01-20
 21:46:03

Inte en vanlig Tisdag...


Barak Obama tar över presidentposten i USA. Han blir president nr 44 och den förste mörkhyade. Vad månde bliva?
Satt bänkad framför tv´n ett tag och kollade in detta historiska ögonblick. Häftigt ! ...och vad folk det var på plats!
Man satt och höll andan att allt skulle förlöpa bra.

Hyffsat lugnt på jobbet efter gårdagen. Hade några duschningar på morgonen och sedan datajobb.
Gubben hemma och "vabbat" nu mån+tis pga att Amanda är förkyld och hostar och har feber...stackars Amanda :(
Ringde min bror men det var hans fru Malin som fick svara för han, den lilla mesen, hade kroknat och varit tvungen att åka hem från jobbet pga MAGSJUKA !!! Äuhh... INTE ROLIGT! Krya på dig ! VEKLING... ;)
Nä nu ska jag "pumpa" Sanna på vad hon har fått göra på praktiken idag och sedan blir det sängen så att man orkar en dag till på jobbet.
2009-01-19
 21:38:25

Semlor !!!


Ja jag har sett dem...men än är jag ståndaktig...men det går inte länge till...DE ÄR JU SÅÅÅ GODA !!!
2009-01-19
 21:35:15

Måndag igen...

I say no moore... Det gick vägen på p-mötet !!! ;)

Varit iväg på vattengympan nu med gubben och jobbarkompiisen Inger. Sköööönt !
Nu är det en mugg the och Idrottsgalan som gäller.
2009-01-18
 19:21:27

Tack !



Ville bara säga tack till alla berörda som gjort min dag så bra !
2009-01-18
 18:39:17

New York !



Längtar tillbaka till Philadelphia och skulle vilja utforska New York mer än den stund vi han med. Men, Ann-Sofie, vi hade det suuuper bra när vi var över hos dig!!! Kommer gärna åter! Suck... det har snart gått ett år sedan vi var över!
2009-01-18
 18:32:11

Söndagen lider mot sitt slut...



Efter att jag, i mitt tycke, legat kvar alldeles för länge i sängen och bara softat och inte orkat pallra mej upp så blev det fart till slut. Har fått mycket gjort, tack vare hjälp av Sanna bla. Har fixat med tackkort ang mammas begravning, skrivit brev till min äldsta farbror,(han blir 90 i år!) och så har vi fixat foton mm Sanna stod för matlagningen idag med lite assistans av mej och Ante. Gubben fixa med Sannas gamla moppe, som Ante nu får ta över, han fixade även upp den nya hatthyllan/klädhängaren i hallen.Blev jättebra...och mer utrymme!
Efter maten tog jag och Sanna en promenad på byn i ca 1,5 tim. Kallt om kinderna blev det...
Väl hemma igen tog det en stund bara tills lilla grannen kom in och vi skulle kolla honom medan Lisa var på gympa. Han ä för söt!
Amanda är tyvärr förkyld så hon ska vara hemma från skolan imorgon. Gubben vabbar. Hon blev sjuk när hon sovit över hos sin kompis Wilma.
Nu har Sanna fixat glögg...mmmmm... nu ska här mysas!
2009-01-17
 21:39:22

Storskräll


Inte nog med att man jobbat hela förbeeenade da´n, så åker "Robban" ur Körslaget? Storskräll, var ordet.
2009-01-14
 22:30:55

Vår i luften...


Längtar till våren! Det var jättehärligt väder i dag. Småpirr på vårkänslor...
2009-01-14
 22:26:08

Lille-Lördag...

Fullt ös på jobbet...

Biokväll med familjen + Simon tack vare Sannas alla tävlingar mm... GRATIS!
Trött. Ska gå och knyta mig. Laddar inför mer bloggning i morgon... Sov sött allihopa!
2009-01-13
 20:58:35

Se framåt för där finns framtiden...



Tillängnat min älskade,duktiga och företagsamma dotter: SANNA
2009-01-13
 20:54:04

Tisdagen rullade på den också...

Trodde att det skulle bli en lugn morgonrutt men ack va jag bedrog mej... Hade precis fått ur första vårdtagaren ur duschen då en jobbarkompis ringer och säger att det måste ha blivit något fel ang. skjutsningarna vi har till olika Dagverksamheter. Fick kasta mej iväg efter att jag fått min vårdtagare på plats vid frukostbordet och kokat gröt och kaffe. Tuur...att polisen har annat att göra än att leta efter mej på morgonkvisten ;) hm.. Allt gick bra till slut och alla vart nöjda och glada! Det är det här som kallas flexibilitet va? Förmiddagen fortsatte med att jag åkte på hembesök i informativt syfte. Skulle tala om för ett par hur det funkar med en grej här i Hemvården. Vi pratade så länge att jag "glömde" min lunchrast. Kom på det när jag skulle gå hem vid 13.00!!! Ha ha ha ja ja....

Hämtade lillstumpan vid skolan och begav oss hemöver. Gubben ringde efter en stund. Han skulle få komma in till MSE och ortopedverkstan´ med sina skor, så de skulle fixa med dem pga. hälsporren han dras med. Jag och Amanda följde med in. Tvätta bilen, tanka och handlade medan han var på MSE. Flöt på riktigt bra... Väl hemma igen tog vi kinagrytan som var kvar. Amandas fotbollsträning började idag. Vi hämtade. Amanda och jag bakade muffins, mums!, när hon kom hem igen. Lyckades !!!

Pratat med min "Minireporter", i dubbel bemärkelse!!! ;) och hörde hur det varit på praktiken. Det hade varit bra, som vanligt!!! Och hon som va så nervös innan... Kolla gärna in på hennes sida. www.sannaaek.blogg.se

Ska gå och fixa mej inför natten, som jag hoppas kan ge god sömn, så att man kan va lika flexibel i morgon....
2009-01-12
 10:44:16

Måndag...


Jobbade kväll igår så nu sitter jag här och är ledig, ja ifrån jobbet iallafall. Det är ju typiskt att det alltid samlas en massa saker som måste göras till de dagar man är ledig. Det är sällan man bara kan gå runt och göra det man själv vill.
Så idag är det fixa o dona, ringa runt och förbereda som gäller...
Men ikväll är det VATTENGYMPASTART!!! Härligt....
Ska ringa Sanna sedan och höra hur det gått för min lilla "minireporter" ! ;)
2009-01-10
 22:15:51

Lördag = jobbardag!

Ja så sant som det skrevs...jobbarhelg. Känndes jobbigt att stiga upp men sen gick det bra. Jobbade 7-16. Gick bra.
Roger kom och hämta mig och hemma vänta kinagryta med ris. Hot tamale hot, hot...
Plockade undan lite mer jul, satt vid datan, Katri ringde och vi kollade på körslaget. Nannes kör åkte... Jobbigt att behöva rösta ut. Alla som är kvar ÄR ju bra !!!
Familjen skulle kolla på filmen World Trade Center... men jag tycker att det är så tragiskt och tar åt mig så + att vi var och tittade vid Ground Zero när vi var i New York förra våren. Asjobbigt...alla minnessaker som var uppsamlade i lilla kyrkan bredvid där tornen stått, alla namn, alla säkerhetsrutiner man skulle gå igenom...ja man blev påmind i varje gatuhörn vad som skett...branmännen som förolyckades,var deras station låg...ja allt ! Jobbigt...

                          Många kramar från mig !
2009-01-09
 21:25:13

Fredag...

Fick återigen skjuts till jobbet av en snäll medarbetare. Dagen ramlade på bra. Hade att göra hela tiden men det var inte stressigt... oootroooligt!!!
Eftersom Sanna är på praktik på Kuriren så hamnade hon ju på bild i bladet idag...vilket tydligen sågs av ALLA !!! ...även de som inte har tidningen. Ryktet spreds med andra ord! För Er som om möjligt missat det hela så kan Ni gå in på www.eskilstunakuriren.se och kolla under artikeln om parkeringsplatser/parkeringshus.

Gubben hade börjat plocka ner julen när jag kom hem. Vi var sega så det blev pizza till middag. Sanna och Simon kom ut från stan. Ungdomarna kollade på Lets Dance på kvällen. Jag tog det lugnt och tvättade och skötte "Mammagotchin"= torktummlaren.  Den har en viss förmåga att "pipa" att den är klar, JUST när man slår ner baken bekvämt i soffan/fotöljen...

Känner av lite halsont...ska nog ta en kopp the.
2009-01-08
 21:11:29

....rättning...

Det ska stå KRAM till alla som förgyllt min dag !

Har datorerna ett eget litet liv måntro???...... SIMON!... IT-Nisse???
2009-01-08
 19:48:50

Kallt blir varmt...



Dagen börjar med att man ser att det står -17 grader på mätaren...brrrr...innetofflor på!!!..ja vi har kalla golv...
The young ones började skolan igen idag. Minsting MYCKET seg ! Fick skjuts till jobbet av en arbetskamrat idag och det va skönt.Dagen på jobbet gick utan några större missöden så då får man va nöjd ;) Hade följe med Amanda hem då jag slutade 13.00 idag (men jag kom inte därifrån innan 13.30...). Fixar och donar lite här hemma. Det ringde en intressent igen ang. annonsen jag har på blocket.se under div. möbler. Får se om han vill ha något...
Fixade Ärtsoppa och Pannkaka till middag. Var kontaktperson senare på kvällen. Köpte hem glass som vi moffade i oss utan att blinka... Nu blir det duschen sedan Antikrundan...ja ja "Mamma-program" jag vet... ;)
                                                               ram alla som förgyllt min dag!


ps/ +3 grader ute nu.../ds

2009-01-07
 22:09:52

Families are forever...



...så sant som det är sagt...
2009-01-07
 22:06:23

Working class hero...


Ja då va man back at work igen... skulle behöva ha dessa änglavingar att krypa in i.
14 veckor ska planeras. Fasta helger.Varannan helg.Semester ska planeras.Tidig semester för min del.Prov ska göras hos dsk för att se om man får deligering...men va f..n, jag är ju UTBILDAD UNDERSKÖTERSKA!!! Luktar det försämringar inom hemvården??? Kan du skriva upp!!! Och så pratas det om att vården redan är i krisläge....
Någon som kan tipsa om ett annat jobb kanske???...
2009-01-05
 19:27:03

Istid...



Känns som om vi går en ny istid till mötes...
2009-01-05
 19:24:42

Födelsedagsfirande!!!

Fullt ös i går. Smällkallt när vi väl kom ur sängen. - 20 grader !!! : /  Åkte in till stan för att TATUERA mig ... hade fått det av gubben i julklapp ! Hittade sent om sider ett motiv som jag gillade. Gick över förväntan. Ja familjen var ju inte till något större stöd då de hela tiden höll på att tjata " är du inte lite nervös, är du inte nervös nu..." osv.Men inte ja inte...

Antes 15-års firande förlöpte bra och det blev tabberas på smörgåstårtan. Tror han var nöjd.

Upp och elda igen i morse efter en natt med en illamående Mandis. Hon kräktes vid 02.00 i natt.... Blev tack och lov inget mer så ingen magsjuka!!! Efter en mycket sen frukost drog vi, en tapper skara, mot skolans spolade is för att se våran lilla isprinsessa ta några fina skär. Det gick faktiskt bra. Solen sken, det var - 16 grader och Sanna fotade gärnet...
Väl hemma igen blev det mer elda, fika och Roger åkte in till sin mamma på MSE. Softade... lagade sedan fläskfilé och pot.klyftor/pommes till kv.mat. Gott gotti gott gott !

Ska ta det lite lugt nu och ladda inför en jobbardag på Onsdag...:)
2009-01-05
 18:32:22

Nu är jag gaddad!


Hittade bilden i en tatueringstidning där också (hade dock med mig bild från internet)


Utan färg!

Vad tycks?

Jag var INTE nervös innan, även fast de trimmade mig ;) dock ställer man ju upp på en prosabild.

Lycklig efteråt? En bild säger mer än 1000 ord..
2009-01-03
 23:02:38

Uppdateringarnas uppdatering!

Hej igen ... och God fortsättning får man väl säga!
Bloggtorka ? Ja, pga att vi varit i en håla, ja faktiskt i en dal, där de stackars vågorna varken når data eller mobil. Meeen va tyst och lugnt det varit!!! Fast det klart, ställde man mobilen i hallfönstret och med rätt lutning och vridning så kunde man ta emot sms och till och med få iväg ett!!! Har alltså varit nere i mina hembygder och laddat batteriet... kunde stannat längre om nu inte min son, Andreas, skulle till att fylla 15 år i morgon. Måste ju hem och ha lite kalas.
Kan inte med ord beskriva hur roligt och avkopplande det är att vara nere i Grönahög. Kan det bero på bra boende, trevligt folk och inga måsten? Ja en sak är klar iallafall...det får inte dröja länge innan jag är neråt igen ! Saknar redan ledigheten, som dock inte är slut riktigt än...

Idag har vi ordnat inför födelsedagsfirandet. Hämtat smörgåstårtor och fixat paket. Många bilar i diket pga. snöfall och oplogade vägar. Var in och hälsade på svärmor som hamnat på MSE pga en hjärtinfarkt...
Kollar på nätet efter en tatuering... ska in och "gadda" mig i morgon. Ska be Sanna lägga upp bilder på det sedan...om jag vågade !!!

Tack än en gång ni underbara människor i Grönahög med omnejd som bidrog till ett helt suveränt Nyårsfirande 08-09!!!
2009-01-03
 22:45:26

Nyinshoppat!


En liten handväska som glasögonfodral! Söt va?