2009-05-31
 22:22:20

Varmaste helgen på länge...


Foto: Anders Nilsson, Eskilstuna Kuriren.

Gubben styrde hojen mot Kjula flygfält på lördagsmorgonen för att hjälpa till att bla. kränga hamburgare till hugade spekulanter. Hade tydligen gått jättebra med bra försäljning mm. Här hemma hörde vi bara brummandet av bilarna över skogen...
Jag klippte och trimmade gräset, skjutsade Amanda till kompisen Nora, handlade, hämtade loppisfynd åt grannen Lisa och var ju då tvungen att köpa något jag också... gråa muggar, koppar och fat och en thekanna för 60 kr.. som passar vårat matporslin. Lisa köpte likadant matporslin så nu kan vi låna av varandra och duka lika till ca 24 pers.!!!
Fixade mat, hämtade Amanda, blev firad för Morsdag, åt jordgubbar och glass. Firningen av Morsdag en dag för tidigt berodde på att Sanna skulle åka med Tilda och familjen till GBG på söndagen och Amanda skulle sova över hos Nora. jag fick Liljekonvaljer, en Lottorad(som tyvärr inte inbringade några miljoner...)en teckning av Amanda, gott kaffe och en Ängelskylt till min samling på toan... Tack än en gång min underbara familj(...och Simon och Tilda...).
Skjutsade Sanna och Tilda till Näshulta. Pratade lite med hennes föräldrar och försäkrade mig om att det var Ok att Sanna åkte med...och det var det ju naturligtvis...
Söndagen bjöd även den på STRÅÅÅLANDE väder. Sanna smsade att de var på G och att det gick bra förutom hugg i sidan som hon brukar få ibland. Hoppas det går över...
Fixar upp poolen, fick inte hämta Amanda, hon ville vara kvar , och det fick hon... Vi tog en hojtur istället. Hamnade i Sundbyholm och åt glass och tog sedan och lunchade på den lokala pizzerian. Gott som vanligt! Hämtade Amanda och var sedan kontaktperson en timma. Nu har jag precis duschat Amanda och ska själv blöta ner mig innan sänggåendet. VILKEN DAG DET VARIT!!! Sådana vill vi ha mer av...ledigt, göra vad man vill, njuta av värmen... ;)
2009-05-31
 21:56:27

Friskvårdsdag!



Hvo, Köket, Huset + Kjula drog på Friskvårdsdag till Sundbyholm, vilket i sig var helt oootroooligt, men bättre var att solen var på sitt bästa humör och gav allt för ett fint väder. Tänk bara om vi skulle ha varit där igår!!! SPÖREGN!!!
Vi började med en lätt tipspromenad som återföljdes av matintag, fläskkött i pitabröd,goda såser och grönsaker, mumsfillibabba... Grattade chefen som fyllde år och uppmärksammade även de som nyligen fött barn och de som snart ska få. Sedan blev det femkamp... Det var kasta ringar, kasta bollar, spotta gelehallon längst, gå på styltor och åka skidor(tre -personers trälaggar...) Vet inte hur det gick till men det var säker mygel och mutor inblandade för vi vann!!! Sedan blev det fika i gröngräset och bara slappa. Lite efter 15.00 bröt ett glatt gäng upp från cafet i hamnen. Summering: Helt klart en sak att göra om!!!!
Grillade på kvällen och var en tur till Richard och Jenny. Gubben var på fotboll liksom Ante. Sanna och Co. rännde runt på byn.
2009-05-28
 21:54:32

Hej å hå vad tiden går !

Veckan har bara rasslat till och så är det Torsdag. Har säkert levt på helgens roligheter och börjar vakna upp nu lagom till nästa helg. Kul !
Tyvärr fick "Bebben" spendera några dagar på lasarettet men det verkar som han är igång nu igen. Nu är det syrran Melinn som inte mår toppen. Undra om vi har någon mindre trevlig magåkomma att vänta? Man bor ju inte grannar för inte!!!
Måndagen spenderades, en stund på kvällen, i Skogstorp. Ante hade match mot nämnda samhälles lag. TYVÄRR!!!...fixade domaren så att båda lagen var mer eller mindre irriterade på honom. Jag säger bara det...ej ifrån Sverige kommande... och då får ni dra egna slutsatser. Förlust för Ärla med 3-2 då nämnda "puckodomare" dömde bort ett mål bla...
Nä nu till lite roligare saker... Sanna har väl inte nött skolbänk denna vecka precis vilket vi haft nytta av här hemma. Hon har nämligen klippt gräset (bra träning inför sommarjobbet), ränsat lite i landen, hämtat lillasyster efter skolan så hon sluppit "fritids", bakat och säkert mycket mer som jag förträngt!!! Kul när ungarna blir stora och kan hjälpa till på riktigt...

Har pratat med "min andra chef" (Jill!) idag. Framtid såklart... Hon låter positivare än min första chef...ska nog byta plats på dem snart... ;)
Städat och tvättat så man är redo för ungdomsinvaderingen till helgen. Ska ju på Friskvårdsdag i Sundbyholm i morgon så då är man väl lagom mör i kroppen till kvällen och orken är säkert slut då också. Håller tummar och tår för bättre väder tills morgondagen för idag har det ju regnat nästan konstant !!!

"Rätt vad det är när det regnar så kommer det en skur"     Simma lugnt !

2009-05-24
 20:19:06

Wow! Vilken helg...



Har äntligen en tid över för att få ner allt som hänt under fyra dagar.
Torsdagen, Kristi himelsfärdsdag, var en arbetardag så den spenderades på jobbet.
Fredagen började med att jag och gubben for in till bla. Växtriket för att införskaffa blommor till lådorna under köksfönstren och väggkrukorna. Planterades i all hast medan gubben satte in dörrar hos Richard och Jenny som han bytt på Hedins. Tog oss sedan till Kajsa för att sedan ta oss vidare till Cattis 40-årsfest ...SOM TOG EN VÄNDNING TILL BRÖLLOPSFEST!!!!!!!!!
VA!... Snacka om att det var många som tappa hakan regält när Robert deklarerade att de skulle vigas vid 19.45.
Jag kastade mig på gubbens telefon och kallade in Sanna med kamera. Hela gänget kom i ilfart från Lövängsvägen.
Helt klart lyckat ! Kvällen innehöll för övrigt mycket god mat och kaffe efteråt. Dan Göransson med polare underhöll med musik och det blev en svängom på dansgolvet. Otrooligt att man inte hade träningsvärk efteråt.
På lördagen var vi ett tappert gäng som gick vägen förbi kiosken, till Richard,till Joel,Jenny och Neo och sedan till affären för att köpa färskpotatis. Åts med andakt !... Vid 17.00 bar det av mot en 30-års fest. Vi var nog minst sagt ett litet avslaget gäng som kom i tropp för att fira Millan...men kul hade vi ! Tänk er själva vad vi garva när vi fantiserade om Rinkesta diket som tog oss till Borsten med pannlampan lysandes... ja ni förstår nivån va?
Trampade hem skapligt då jag skulle upp och jobba idag och Amanda skulle på match i Stallarholmen.
Efter att ha genomlidit en dag på jobbet med ömsom sol och ömsom regn hamnade familjen hos Trine för att fira hennes födelsedag. Solen gick vid denna tidpunkt i moln igen och det blev kallt. Senare kom regnet men då hade vi avsmakat tårta, glass och kakor och var på gång hem igen.
Jaha.. tänk vad tiden går.. i morgon är det måndag igen ! :) Tack ändå till alla som gjorde helgen minnesvärd! Skål!
2009-05-20
 13:08:32

Följ den som vet och kan...

2009-05-20
 13:05:39

Några som fattat saker och ting...

2009-05-20
 08:33:04

Livsnjutare...!...?

Äntligen har man landat efter en minst sagt fartfylld helg. Amanda och Wilmas party förflöt bra och de var nöjda efteråt. Vi lyckades till och med att bränna popcorn i micron !!! Stort TACK! till Sabina, Sanna,Simon och Ante som gjorde festen möjlig och Gubben för att han fixa lokalen !
På kvällen sjönk vi ner i soffan och kolla Melodifestivalen. NORGE gick och tok-vann !!!

Söndagen bjöd på strålande sol och vi var ett tossigt litet gäng som styrde kosan mot STHLM och en föreläsning av Thomas och Christina Engström. Fyra timmar underhållning och matnyttig info om nätverksmarknadsföringsföretaget Amway ! Klart godkänt !!! Väl hemma i Ärla igen gynnades den lokale pizzabagaren och kvällen fick även ett trevligt slut ! Ja grannen Lisa hade väl önskat sig en annan, hon fick åka och jobba hon... MEN SNART KAN ÄVEN DU VÄLJA LISA !!!

Måndag och tisdag bjöd på jobb,jobb,jobb... Tisdagskvällen spenderades inne på Komvux i E-tuna. Jill ,min mentor, hade den äran att få visa affärsverksamheten. Gick strååålande ! Kanske för att det är så "plätt-lätt" bara man lyssnar !!!
Nu sitter jag här i mitt kök och knackar på datan och och försöker att komma till skott med frukost och dagens "måsten".
Det är bra med "måsten" men tänk om man kan välja dem själv ? Typ: Idag MÅSTE jag beställa resan till New York eller idag MÅSTE jag luncha med familjen på den trevliga restaurangen... Låter inte så betungande va?............

                                        FOKUSERA...SÄTT MÅL...ANVÄND DIN MENTOR ! LEV VÄL ! :)
2009-05-15
 12:10:28

Wow! Ett inlägg...



Ja nu snackar vi inte fotboll då men... liten sammanfattning av veckan är det väl värt !
Måndagen var en ledig dag och då passade jag på att ta en drop-in- tid hos en frisör. Resultatet blev bra och jag var nöjd när jag gick hemåt. Tanken slog mig sedan - hur ska jag kunna fixa frisyren ??? har nämligen" tummen mitt i hand "när det gäller att fixa med håret osv... Amanda kände igen mig ,trotts klippningen, när jag hämtade upp henne vid skolan. Vi åkte hem och bakade en kladdkaka, kakmonster som vi är!
Gräset fick sig en frisering innan det var dags att gå in till grannen på lite fika och affärssnack. Givande och" taggande"...
Amanda skulle sova över hos Roger och Jill för hon skulle få följa med dem till Stjärnholm på tisdagen. (Se vidare om det på Jill´s blogg). De hade haft det bra och det var en trött tjej som hämtades hos dem på tisdagseftermiddagen. Hon orkade knappt med sin fotbollsträning men hon var nöjd efter att hon duschats av. Jag var lika nöjd jag då jag så enkelt fått bort hennes ansiktsmålning med hjälp av Artistrys remover...plättlätt ! Aldrig mera skrubba-gnugga i barnets ansikte med tvål mm.
Onsdagen bjöd på en kort arbetsdag, 7-11. Ja det händer i bland men inte allt för ofta då man ju jobbar heltid. Väl hemma tog jag fram vattenslangen och skurhinken för att få fram rätta färgen på bilen. Som den såg ut var den mer GUL än BLÅ som den skulle vara. Säger bara det...POLLEN !!! Även insidan av bilen fick sig en dust.  När dett var klart var det bara att bege sig in till tandläkaren, som skötte sig!!! Han ville inte se mig innan nästa år igen. Helt OK för mig !!!
Hämtade upp Sanna så hon fick övningsköra lite. Gick inte så bra med Saaben... Okoncentrerad var nog ordet... men det blev mycket bättre efter lite mat i magen, ny bil och shopping på Lager 157 i Hälleforsnäs. Hemfärden gick galant till syskonens glädje !!!
Torsdagen jobbade jag till 13.00 och sedan hämtades Ante upp vid sin skola. Ett läkarbesök väntade på MSE. Det tog 1 timma och sedan styrde vi kosan hemåt med ny info om hans läge. Väl hemma var det bara att ta fram kocktalangerna och laga till lite mat. Stärkta av ugnspannkaka med kasslerbitar, lingonsylt och äppelmos ,väntade hämtning av Amanda, trimmning av gräskanter och ditsättande av nytt framdäck på min mc. Allt gick bra !

Idag,fredag, har jag ledigt på dagen för att senare ta mig an kvällsturen på jobbet. Jag har ätit frukost, startat en maskin med tvätt, hängt ut tvätt, gjort ändringar på tre blusar / t-shirts,ska dammsuga...oj! skrev jag att jag var ledig???
Jaja, man får väl vila en annan dag för i helgen blir det fullbokat. Discoparty i skolan för Amanda och hennes kompis Wilma med allt vad det innebär och på söndagen bär det av mot STHLM för att lyssna på Thomas och Christina Engström. Ska bli riktigt roligt !

Tills jag hittar tillbaka till datan får ni ha det så bra!
2009-05-10
 21:12:00

ÄNTLIGEN ! som Gert skulle ha sagt....

MODEMET ÄR FIXAT !!!! Eller rättare sagt, vi fick hämta ett nytt...GRATIS! ...I like...

Mycket händer både inne och ute. Gräset har fått sin första klippning, Kicki hämtat mer saker till försäljning, röjer och röjer så nu kommer man in i lilla stugan igen!
Barnen har fått ett litet kusinbarn, LUKAS ! Grattis Emma och Robin !
Nytt framdäck är beställt till lilla Kawan. Nu ska här åkas...
Det har varit "jobbarhelg" och alla ungarna har haft fotbollsmatcher, ja även Sanna som blev blixtinkallad i lördags! Hon hade inte tränat sedan i julas men fick spela hela matchen ändå!

Midsommar är planerad, Skottlandsresa beställd och sedan blir det lite annat smått & gott också...

                                                   Lev väl och pussa på alla !!!
2009-05-06
 17:00:53

Miniupdateraren

Hej allihopa!
Bloggtorka här på annikaek.blogg.se en aning - men det har en naturlig förklaring! Blixten (?) har slagit ut vårt och grannens internet i Ärla och det funkar inte. Men dom jobbar på det ;) snart är hon här och skriver igen!

Mamma jobbar och står i som vanligt annars, längtar efter semester osv. Beställt resan till Skottland nu förresten!

Men exakt nu är hon på väg in till stan för att vi ska övningsköra en sväng :)

// Sanna
2009-05-06
 16:57:47

Bättre sent än aldrig!

Bilder från MC kortegen!

Rulle och Amanda.

Jag & Sanna.

Ridge MC medlemmar.

Min Kawa!

Samling i Vilsta, flera hundra åkare, och sedan vidare på kortegen genom stan.

EMCK.

Amanda-Panda.

Tuff!

Wroooooooom! Hade min lilla papparazzi bakom ;)

.. och slutligen hamnade vi på motorstadion. Fick fika och drog en sväng vidare, i det strålande vädret, hemåt!
2009-05-06
 16:41:18

Småtjejerna

Småtjejerna blev fotade av Sanna till deras födelsedagsinbjudan!


Amanda & Wilma, Wilma & Amanda.
2009-05-03
 12:26:53

Den gångna veckan...

Har levt i chock efter att ha fått en ny design på bloggen och att den blev så fiiiiiin! Tack Sanna!
Har haft fullt upp i veckan så någon tid till att uppdatera har det inte funnits men här kommer lite axplock om vad som hänt:
Har varit med Ante till Ögon och kollat och så har jag haft sista Vattengympan för terminen. Körde stenhårt!
Trodde att jag hade en ledig dag på tisdagen men det visade sig att vi var inbokade på ett möte inne i stan på em. jag, Ingela och "Rina"...Gick bra. Något som gick ännu bättre var att jag och Jill for till T-hälla och visade affärsverksamheten för ett riktigt "krut-gäng". Det är så roligt när de fattar och är nyfikna. För vad har man att förlora?
Onsdagen startade medatt Amanda kräktes ! Hon fick naturligtvis stanna hemma och Gubben hade sådan tur att han skulle vara på Lövängen med fotbollsspelare så han kunde ha koll på henne.Jag och Ante åkte på provtagning på Barn. Skjutsade Ante till skolan sedan och fortsatte själv till jobbet och larmtestning. Fick sluta tidigare pga. gårdagens möte.Åkte då in för att vara med på utvecklingssamtal för Sanna! Phu! Hon sköter sig bra!!!
På kvällen blev det mc-åkande och Richard var med. Sundbyholm fick sig ett besök och sedan körde vi genom T-hälla och stan hem. Kul !
På Valborgsmässoafton jobbade jag till 13.00. Efter det var det utvecklingssamtal för Amanda. Gick även det bra.
Innan vi gick ner till brasan så var jag kontaktperson en stund och sedan blev det grilla med grannarna. Kul och MYCKET gott!!!
1 Maj bjöd på fint väder och vi var en sväng ner till Richard och Jenny. Efter det så var det dax att tvätta hojarna inför morgondagen. Gubben och Amanda åkte och tankade min och Sanna och Simon kom hit. Även bilarna fick sig en blöta!
Jobbet väntade på kvällen, gick fort och bra...
Lördagen bjöd på strålande solsken och perfekt väder för en mc-kortege! Alla var riktigt laddade. Sanna åkte med mig och Amanda med Gubben. Hoppas på att Sanna sänder över lite bilder som jag kan lägga upp....
Dagen var helt perfekt ! Man bara njöt ! Vi startade från Ärla innan 11.00 för att sluta upp med resterande mc- folk i Vilsta. Slutstationen var Gröndals Motorstadion.Polisen skötte sig bra och dirrigerade undan ev. "trängare".

Nu är vi precis hemkomna efter en träningsmatch på Åsborgen för Amandas lag. Det blev 2-2 mot Triangeln. Tjejerna har MYCKET att lära än tyvärr.. Men kämpade gjorde de!!! Ska strax börja förbereda maten för det är strax dax för Ante och match... Det var den helgen det! :)

Längtar till semester...