2009-07-25
 19:39:11

Back to were we belong...


När vi passerade på Erskin Bridge, på vår väg mot flygplatsen, såg vi denna stora brand.De hade även gått ut och varnat på radion att det brann häftigt och okontrollerat. Det visade sig att det var en däckskrotningsfirma som stod i brand och vi kunde även se lågorna som slog upp högt.


Så var vi då uppe i luften igen trotts en massa strul vi incheckningen...hm... Ryanair var namnet så räkna inte med något extra inte...Under oss syns Danmarks lång sandstränder. Inte långt kvar nu...

Göteborgs skärgård... Skönt att se den trotts allt. Resan tog ca 1,5 timme och nu väntade ca 1 timmas bilresa till Rånnaväg och brorsans 40-årsfirande. Solen sken och jag tror att alla var glada att vara hemma i Sverige igen.
Men nu brorsan får du se upp ! Nu lägger vi upp bilder, om än en månad försenat, på dig och ditt överraskningspartaj !!!
Tjolahopp !!!
2009-07-25
 19:19:50

Alex Walker, The Champ !

Tyvärr hade Margrets man lämnat jordelivet innan vi han träffas igen. Vi gjorde ett besök på kyrkogården och satte blommor på hans grav.


Kyrkogården låg även den på en kulle som allt annat också verkar göra i Skottland.

Han var en "extra-pappa" för oss och de ser oss som en extrafamilj här i Sverige.
Går inte att beskriva den känslan...synd att han gick bort alldeles för tidigt !
Många som såg honom tyckte att han var väldigt lik Ingemar Johansson, boxaren.

Man kan se upp till Margrets hus från kyrkogården...

Billy, våran chaufför, skulle även sätta blommor på Margarets föräldrars och systers grav.

Det var en mycket fin kyrkogård som låg fint där på sluttningen.
Amanda lade märke till att gravstenarna såg annorlunda ut mot vad de oftast gör här i Sverige.



De här rosorna tillängnar jag våran allra käraste Margaret Walker.
Many hugs and kisses for you, Margaret ! If you want us back, we will be back !......
2009-07-25
 18:51:59

"Green night..."



Näst sista dagen i Skottland bjöd Gubben och jag våra kära vänner på mat på kvällen. Vi åt och drack och hade det trevligt tillsammans. Vi konstaterade att tiden går alldeles för snabbt och att vi lätt hade kunnat stanna ett tag till.
Den riktiga "Green Night" blev på fredagskvällen då vi vart inbjudna till ett par grannar till Margret. Gubben fick smaka på olika whiskeysorter och jag mötte min "överkvinna" i att dricka rom&cola...synd att detta var sista natten och att vi skulle upp TIDIGT nästa dag för att flyga hem. Mycket trevliga människor...ska tillbaka snart hoppas jag.
2009-07-24
 23:00:03

Mad Max !

När vi satt i bilen från Glasgow frågade Amanda om Margaret möjligen hade något husdjur. Nja, vi vet inte! svarade vi så döm om hennes förvåning och lycka när det visade sig att Max hade flyttat in hos vår värd!




Vet inte riktigt hur gamal han var men han var fortfarande en valp. Kändes om inte annat på hans vassa tänder...




Min Hårding och Max ! Otroligt att alla hundar bara älskar honom... känner mig en smula brädad ibland... ;)
I slutet av vår vistelse lugnade Max ner sig och det kändes som vi blev accepterade i hans lilla flock. Måste ringa och höra om han inte saknar oss liiiiite iallafall...

2009-07-24
 22:42:26

Mera bilder från vår vistelse i Skottland.





Efter att vi hade vandrat runt nere på Alexandria ett tag och hittat bland annat en affär som sålde en adapter så vi kunde ladda våra mobilen var vi hungriga, ja iallafall Ante som tog "lilla målet" med mat. Sandra som ägde cafe´t var väninna till Margaret så det var ju klart att vi var tvugna att stanna till där. Stället var tydligen mångas stamställe då det var fullt med folk hela tiden och stort var det ju inte precis heller.
2009-07-24
 10:21:58

Hårresande

Efter att ha fixat en rabarberpaj åkte jag till min jobbarkompis, Inger , för att fixa till en sommarlättare frisyr. Regnet fortsatte att strila utanför fönstret så det var mysigt att sitta där i köket sedan och mumsa paj. Ingela, en annan jobbarkompis, kom också förbi och blev klippt och fick även hon en bit paj.



Visst blev vi vackra ???

Näää... bilden fanns på Blogg.se.  Har för lite hår för dessa hårkonstutsvävandena numera... ;)
2009-07-24
 10:10:54

Regniga torsdag...

Har sovit gott, trotts att familjen inte är hemma...
Jobbat och åkt hem emellanåt för att kolla till Elsa. Hon sov för det mesta...
Efter jobbet ringde jag Gubben. Han sa då att två Gotlandsfärjor krockat i hamnen i Nynäshamn... Blev lite matt i kroppen av att få höra om det. Hade missat det helt på radion .



Kastade mej ut på Aftonbladet.se för att läsa mera. Kändes inte bra att se bilderna från färjan som fått ett regält hål längst ena sidan.
Tänk om mina älsklingar, Sanna, Simon och Tilda varit med här... De åkte från Gotland i onsdags men de åkte till Oskarshamn bara för att de skulle vidare ner till Västergötland... men TÄNK OM !!! Puh... ibland ska man ha tur !!!
Nu återstår det att se om Elsas familj och Sussie kan ta sig hem nu på lö/sö....Vi får avvakta och se.
2009-07-24
 09:56:09

"Gräsling"

Ja, eller vad kan man kallas när Gubben och barna drar på semester utan mej ??? Gräsänka hade det ju kallats om bara Gubben dragit iväg så...
Ja jag är iallafall lämnad kvar här hemma...tur att jag är hundvakt ! Elsa är ju lite sällskap trotts att hon sover mest ! Rackarns hund att sova !!!
Härom dagen,i onsdags, kom "Bebben" över för att bada i vår pool men det var nog lite för kallt för denna lille parvel så vi gick runt i trädgården och plocka jordgubbar, smultron, smaka på körsbär och krusbär. Till slut kom vi till resterna av ett rabarberland...det var ett fåtal rabarber kvar + att det var fullt med ogräs. Började rensa det och "Bebben" lurade runt i trädgården... Det slutade med att han troligen tröttnade på mej, när jag till slut hamnade på altan fixandes med rabarberna...
Dagen och kvällen har vart helt underbar. Solen har visat sig från sin bästa sida och jag tror nog att jag till och med blev lite brun...Fick en fin em/kväll på husets baksida.
2009-07-18
 21:47:42

Helgen rusar fram...



Vaknade till 04.15...ungdomarna klampar fram som en elefanthjord... de ska till Nynäshamn för att ta färjan över till Gotland. Kunde inte somna om utan gick upp och såg till att de kom med fam. Nordin som så snällt ställer upp och skjutsar denna arla morgonstund. Våran lånehund, Elsa, kollade på oss som om vi inte var kloka. Hon gick med på att komma med ut och vinka Hej då ! och uträtta lite behov men sedan bar det av raka vägen in till sovkorgen igen. detta var vid ca. 05.00. Två timmar senare var det dax igen, nu var det min tur att gå upp på riktigt för att ta mig till jobbet. Jag fick "The Evil Eye" av Elsa som inte gillade att jag var uppe igen...
Ante och Amanda har skött om Elsa medan jag jobbat och det hade gått bra. En promenad hade det blivit med uträttande av behov  så...
Badade i vår pool en stund och prata med grannen Lisa. Micke har vart på Öland, av alla ställen,och införskaffat en 7-sitsig bil då familjen utökats med en tre-åring till ! Det hade åskat och regnat regält och det visades på nyheterna också!!!
Gubben, som är i Skara på trav, kammar inte hem storkovan. Hoppas han har det kul iallafall!!!
Sanna & Co. hade kommit över till Gotland och Visby som de skulle. De närvarade vi Chloe´s dop och är nu på Fårö med Micke och Anna. Hon lät trött när jag pratade med henne + att det inte var bästa mobilkontakten.
Regnet börjar rulla in över Sörmland också. Pratade med min väninna, Katri, och det hade regnat i Ulricehamn hela dagen.
Nä nu blir det God Natt, förhoppningsvis, för det är jobbardag i morgon igen...
2009-07-17
 22:49:28

Selma och de nio valparna del 1.


Selma skötte sig bra och resultatet blev 6 st. killar och 3 tjejer. Bilden kommer ifrån ett mail från Lisa, Selmas matte.
2009-07-17
 22:43:54

Jobbar x 2

Lite annat än Skottlandsbilder nu...
Har jobbat för fullt på mitt avlönade jobb och där har det varit extra jobbigt pga att vi hade en som vi vårdade i livets slut. Jag och min arbetskamrat fick närvara vid de sista andetagen... en märklig stämmning detta när någon dör...ena stunden är den där och  i nästa är livet slut...fridfullt. Heder åt Fonus som hämtar kroppen och gör det så värdigt.

Här hemma har vi jobbat med att tvätta det vitmålade på huset, klippa gräs, fixa Saaben, fixa en takbox, trimma kanter och tar han om boxern Elsa. Somnar ovaggad om man så säger...
Ska samla krafter och lägga upp de sista av semesterbilderna så håll ut !!!

Grattis till söta Selma som nu har 9 !!! små svarta knyten att ta hand om. :)
2009-07-14
 22:37:02

Alexandria.


En dag tog Gubben, jag och Ante en "walk-about" ner till Alexandria. Det var varmt och ganska långt att gå men det gick nedför...


Vi satte kurs ner mot ån som rinner nedanför kullarna och hade hoppats på att kunna ta oss över men bron var avstängd. Vi fick istället ta en fin promenad längs åkanten...
Stannade lite längre fram och frågade en äldre dam om vägen till parken som ligger i Alexandria, Christie Park hette den visade det sig. Hon beskrev vägen så gott hon kunde och vi försökte förstå och memorera så gott vi kunde.

När vi kom upp på den riktiga stora bron stannade vi en stund och tittade på fiskaren...såg tyvärr aldrig om han fick napp !

Gata i Alexandria...

Efter att ha antastat ytterligare två gamla tanter inne i byn så nådde vi fram till parken. Tyvärr så var vi nog här för tidigt för det hade inte hunnit börja blomma och bli så stiligt och fint som jag minns det...



Men vi var nöjda med besöket ändå för liite fint var det ju ändå...
2009-07-14
 22:11:20

Tisdag igen...

Vaknade innan klockan ringde i morse vilket brukar vara ett tecken på att man är inne i de gamla gängorna igen...
Dagarna går snabbt och jag hinner knappt med. Skönt är ändå att kvällarna oftast varit ljusa och fina så man kan njuta lite av dem. Kom hem från jobbet nästan samtidigt som Gubben och Sanna kom hem efter att ha varit med svärmor/farmor till Optikern. Resultat : Nästan blind på ena ögat men med två nya glasögon med hem !!! Bra jobbat ! Nu ska vi få till det med hörapparat oxå !!! Fixade lite middag och var sedan Kontaktperson en timma ungefär. Närvarede sedan hos en av våra vårdtagare, som inte har så länge kvar i livet, när anhöriga kom dit. Återstår att se om man behöver göra en utryckning i natt för att ha typ jour...
Hade gjort en bärpaj som inmundigades på kvällen . Richard kom förbi på hojen och han fick smaka också. Gick över en stund och pratade med grannarna för Robban och Camilla från STHLM var på besök. Deras hund,Cheriff, letade efter Selma...men hon är i Onsala och ska valpa vilken stund som helst. Vi är många som går i väntans tider... ja vi väntar på sms från Lisa att det blivit något !!!

Kram till Sanna för en fin stund hos en vårdtagare. Jobbigt, men du kommer att tycka att det var skönt att fått chansen...
2009-07-12
 21:52:58

Lite Gott och Blandat !


De hade inte behövt skylta så mycket om Whiskyställen för vi hade våran egen "Whiskynos" med oss = Gubben!!!

På vår vandring ner för gatan stötte vi på denna folksamling med den galne australiensaren i mitten. Han körde en helt galen gatushow så att svetten lackade. Han engagerade allt och alla i sina galna upptåg, även de stelbenta portföljnissarna som bara råkade passera. Alla skrattade hejdlöst och det var svårt att slita familjemedlemmarna därifrån för att gå vidare mot nya äventyr.
Passerade en kvinna som var full av piercingar. Hon var med i Guinness Rekordbok visade det sig. Tyvärr skulle hon ha betalt för att man tog kort på henne så... Letade upp henne i Antes Rekordbok från 2009 när vi kom hem. Hon heter Elaine Davidson och var från Storbritannien. Den 8/6 2006 hade hon 4 225 piercingar över hela kroppen... många i ansiktet !!!

Jahapp... så här såg hon ut... nja, jag nöjer mig nog med mina hål i öronen...

Amanda och jag trodde knappt våra ögon när vi fick syn på en affär full med julsaker. Självklart var vi tvugna att kika in...Vet vart jag ska köpa nya julgransdekorationer mm framöver... ;)



Efter en varm och rolig dag i Edinburg började hungertarmen göra sig påmind. Den lilla medlemmen i familjen hade inte ätit så vidare bra på några dagar så hon fick välja matställe och vad blev det? Jo Burger King...och tro det eller ej men hon åt upp sina små mini Angus-burgare!!! Om det berodde på att hon lurat sin ömma moder att köpa ett nytt pennskrin till henne eller... ???
På tåget tillbaka till Alexandria var det ett nöjt men trött gäng som slummrade en stund på sina sittplatser...
2009-07-12
 21:12:06

Vandrar vidare på historisk mark...


Många och trånga små gränder fanns det överallt...


Skottarna är ett verkligen trevligt folk och de måste ha tålamod utöver det vanliga, iallafall på sommaren.Gick längst gatan rakt ner från slottet och jag kunde inte hålla reda på hur många olika språk det talades av de man mötte. En och annan svensk hörde man och man undrar ju hur skottarna står ut med invaderingen, ja alla turistorter faktiskt !!!

Ja en och annan vindpust kom det trotts allt denna vackra dag och försökte då att fånga den skottska flaggan...

Mysigt värre.
2009-07-11
 22:35:12

Over the roofs and far away...



Över takåsarna uppe vid slottet.

Vy ner mot Järnvägsstationen och centrum.

Varken kanonen eller kulorna var lättrubbade...


Dessa bilder får avsluta visningen från slottet i Edinburg för nu drar vi oss ner mot city på de följande...
Hoppas att ni haft en trevlig "rundvandring" med oredigerade bilder och en amatör bakom en D40.
På återseende...
2009-07-11
 22:22:14

Inhemskt...


Sådana här små turistkiosker fick ofta besök. Här köptes det vykort i massor, ett och annat gosedjur med anknytning till Skottland och smakprov på whiskey eller likör kunde man få...

Här inne kunde man få smaka på nationalrätten Haggis. Vi gjorde det inte men det var sååå nära !!! Fårmage...tilltalade inte i värmen precis...


Istället för "Haggis" så kollade vi in hur de rutiga tyget till kiltarna mm blir till. Man kunde till och med komponera sin egen "klanfärg" på tyget om man ville. Var liiite sugen på att ha fotograferat familjen i skottekläder med kilt och allt men ... hela familjen var ju inte med denna gången... Gubben kollade vad en kilt skulle ha kostat : 4 - 5 000 kr skulle de gått på så han blev utan! Konstigt, han verkar va den enda i familjen som gillar kjolar...
2009-07-11
 22:03:42

Slottsträdgårdar.



Tänk om min trädgård kunde se ut som en slottsträdgård eller att jag kunde komponera ihop växter på ett bra sätt...
Det blir till att köpa på sig en massa trädgårdstidningar, kolla varenda inredningsprogram(som jag visserligen redan gör...), åka runt till alla plantskolor och sedan sno plantskott av nära och kära... ;)
2009-07-11
 21:55:42

Att stjäla bilder...

Så har det hänt igen... någon/några tar och printscreenar bilder från Sanna´s blogg. Att det ska vara så svårt att veta vad som är mitt och ditt !!! Jag är säker på att om man bara FRÅGAR om man får använda någon bild av Sanna så skulle man få det men att bara ta och använda utan hennes vetskap... och sedan att hon får reda på det av andra bloggare som känt igen hennes bild el.dyl. SKÄRPNING !!!
Jag har tyvärr inte sådant "bildlås" på mina bilder men jag hoppas folk är så ärliga att de frågar först innan de bara TAR !!!
OM det tar emot att fråga vedebörande fotograf... TA EGNA FOTON DÅ !!! ... grrrrrr...
2009-07-11
 21:47:33

Innanför murarna...


Amanda hade nog lite hemlängtan då hon kastade sig in i en telefonkiosk och skulle ringa Sanna... :)

Men hemlängtan avtog och vi hade "kanonkul" !!!


Kanonen förbereddes för att kl: 13.00 avfyra ett skott vilket visade sig vara ett hejdundrandes skott...

Utsikten från slottsmuren var milsvid.


Det fanns många små gränder och prång som man kunde gå runt i.



Hoppas ni förstår att Skottland och Edinburg väl är värt ett besök, även av de som inte är historieintresserade !

Krigarmundering.

Engelska flaggan vajade i vinden.
Vi hade en underbar dag på slottet.
2009-07-11
 20:02:46

Slottet i Edinburg.


På vår väg upp till slottet stötte vi på denna filur. William Wallace/Mel Gibson i egen hög person. Han skämtade och skojjade med allt och alla...

Helt otroligt vackert och vackra byggnader.



Slottet låg stort och ståtligt uppe på en höjd med oootrooolig utsikt över stan.

2009-07-11
 19:52:03

Edinburg.



En av våra dagar som vi spenderade i Alexandria skjutsade Billy oss ner till tågstationen så vi skulle kunna ta ett tåg in till Edinburg. Det tog ungefär en timma med tåget dit. Vi lämnade ett mulet och nästan regnigt Alexandria för att hamna i riktig sommarvärme i Edinburg.Detta resulterade i en inte allt för rolig solbränna på min hals. Hade nämligen både kameran + dess väska hängandes runt den...


Järnvägsstationen i Edinburg.

Så fort vi kom ut från station hörde vi säckpipans underbara toner och vips! så stod han där vår lille säckpipsspelande skotte. Amanda gick och lade en peng i hans låda...

Många turistbussar blev det...


Slottet i Edinburg.

Ett monument igen...tyvärr dåligt påläst om vad det var tillängnat till...

Utsikt från National Museum i Edinburg. Ja vi var faktiskt in där men tog inte "En Natt På Museet"...

Hade för avsikt att gå upp till slottet men de första trapporna tog knäcken på oss i värmen så vi stoppade en taxi som körde oss upp.

2009-07-11
 19:20:29

Vardag igen...

Ja så har det blivit vardag igen... tre veckors ledighet sprang iväg som värsta sprintern. Fyllde dock tiden väl med besök i Grönahög/Rånnaväg över midsommar, sedan en vecka i vackra,underbara,Skottland för att sedan göra Grand Finale på brorsans 40-års surpriseparty.Bilder lär komma...hm...
Har alltså hunnit jobba tre dagar denna vecka, kan lova att jag hade jordens ångest på tisdagskvällen som resulterade i huvudvärk (eller berodde det på det kommande åskvädret...). Slängdes in i arbetet med en rivstart så det blev inte den utlovade mjukstarten som Ingela sms:ade om...Ja,  ja...livet är hårt mot de hårda! ;)

Igår kväll, efter att ha inmundigat pizza från den lokale bagaren ( kunde faktiskt sitta ute på altan och äta i solskenet ) cyklade hela familjen till Richard och Jenny för att hälsa på bara sådär. Detta visade sig vara ett lyckat drag då vi prata och skrattade så vi nästan kiknade. Helt otroligt kul kväll !!! Tack ! The Campbell Family ! This we must do again...

Idag har vi varit och firat en nybliven 18-åring i Näshulta. Kul att träffa alla och äta mycket god smörgåstårta, för att inte tala om chokladtårtan, som INTE var en Schvartzwald utan en Fransk marängtårta enligt expertisen ! Tack Tilda för att vi fick komma och Grattis än en gång !!!
2009-07-11
 12:28:19

...fortsättning...


Slottet sett från parkeringen. Det var gick bra mycket uppför dit också, tur att vi inte behövde gå den här gången...



Hade som sagt en helt underbar dag i Stirling. Köpte dock inget Sterling Silver men vi fick med oss Whiskey och någon annan sliskig likör som var lokalt framställt. Detta förärades tyvärr min broder senare.
Nästa bildbombning blir från Edinburg...
2009-07-11
 12:12:48

...mera bilder...

Hoppas att Ni står ut ! Men jag lägger upp såhär många bilder för att våra vänner över hela världen ska kunna se vad vi varit med om och vad vi sett, speciellt för dem i Skottland! Thank you! Once again, Billy, for driving us around the country!!! We really enjoyed it !!!





Trädgårdar, massa blommor, fotografering, Skottland... I´m in heaven !!!....
2009-07-11
 11:57:39

Byggnader...




Som sagt var, när vi andra njöt av vädret, guidning med historialektion, fotografering, det vackra landskapet mm. så deppade lillpluttan regält. Avhjälptes med en klubba och ett gosedjur i turistshoppen !



Nu har vi då tagit oss in på slottsområdet och det blev ju inte färre saker att se på...

Svårt att fatta hur de kunnat bygga dessa krussiduller på byggnaderna och byggnaderna över huvudtaget...undra hur lång tid det tog???

2009-07-11
 11:37:56

Slottet i Stirling.


När vi kom upp till slottet kom mitt minne tillbaka... Vi hade ju varit här för ca. 17 år sedan men jag kan erkänna att jag inte kommer ihåg så mycket från det besöket. Vet inte varför men Sanna var ju bara 8 månader och vi hade svärmor och svärfar med oss... hade nog fullt upp med annat... men när vi nu åter kom upp hit så kände jag igen mig. Då hade det varit gycklare och full aktivitet på skådespelare som visade upp sig i ett rollspel om slottet mm. Kommer ihåg att de hade fina dräkter på sig osv...

Här syns Wallace Monumentet till höger i bild.

Pampigt vill jag lova...

Vy över en gamal kyrkogård som låg precis intill slottet.



Sanna hade behövt vara med och fota för det fanns sååååå mycket att ta kort på och jag får väl erkänna att jag är i nybörjarstadiet vad det gäller lilla D40 !

Hakade på en guidad tur på slottet, turister som vi var. Gubben och Ante tyckte det var roligt. Jag fotade hejvillt och Amanda deppade ihop...



Tar Er tid att kolla på bilderna när ni ändå kommit så här långt. Hoppas att jag kan ge Er en liten bild av hur vackert det verkligen är i Skottland trotts att bilderna är oredigerade och allt !

Kanoner fanns det gott om på slottet.
2009-07-09
 21:13:57

Ett litet tips...

Vill du läsa mer kan man nog gå in på www.nationalwallacemonument.com och kolla runt...
2009-07-09
 21:07:02

Braveheart !


Besökte The National Wallace Monument i Stirling. Det var en " mördarbacke" upp till detta monument och Amanda funderade på nervägen hur de orkade med att gå/rida här med rustningar, brynjor, stora svärd mm i värmen.
-Ja de körde väl med backträning så de skulle orka, sa en fd.fotbollsspelande, halvdöd, mamma...



Tänka sig att Mel Gibson fått ett så fint monument... ;)



William Wallace. A National Hero.



Utsikten man bjöds på var värd varenda mördarbacke och de 246 trappstegen det tog att nå toppen av monumentet !!!




På vägen upp mötte man en del som var på väg ner och de de sa något som jag inte förstod riktigt eller så var man för koncentrerad för att höra. Jag kunde föreställa mig vad de sa när jag gick neråt... de retades nog !
Vet ni vad, det gick att ta en minibuss upp till monumentet...
Men va tusan, nu var det gjort och jag var stolt för det. Var tvungen att köpa en nyckelring där det stod : Jag gick de 246 stegen !

Stirling Castle sett från monumentet.


Billy slappar på en bänk.

Det som syns till vä. på monumentet är trapphuset vi tog oss upp i, 246 trappsteg om ni nu glömt det !
Det var trångt och man såg tyvärr marken genom de små gluggarna. Tack och lov så fans det avsatser/små rum som man kunde gå in i och vila och läsa/höra om historien om William Wallace.

Den här bilden får avsluta bildbombandet för idag. Har tyvärr ett jobb som väntar på mig i morgon, ja semestern är slut...
Sa jag att jag tog över 500 bilder ????
Over and out för den här gången...


2009-07-09
 20:21:45

Naturen.





Var så överväldigande glad för att Sanna lät mig ta med hennes allra käraste
ägodel, en Nikon D40, så jag till och med tog kort på annat än slott, hedar och
annat skotskt...

2009-07-09
 20:01:59

Stirling.


Vår privatchaufför Billy tog oss till Stirling en dag. Det var varmt men vi klagade inte då vi inte varit bortskämda med värme på ett bra tag. Som man kanske ser av bilden så kör man på " fel " sida av vägen och jag kan lova att rondellkörning krävde mod av oss svenska turister. Vet inte om jag skulle palla att ta hojen över på en tripp...
Kul var iallafall alla gånger Gubben skulle gå in och sätta sig i bilen och av gamal vana stegar till högersidan för att varje gång upptäcka en ratt och ett skratt av oss andra...



Landskapet swischar förbi utanför bilrutan, vet inte vilket håll man ska titta
åt då man inte vill missa något!

Närmade oss våra mål. Wallace Monumentet som syns strax över taken i
vänster i bild och Stirling Castle uppe på kullen.

Stirling Castle.
2009-07-09
 19:38:03

Balloch.



Gick en fin runda genom en park och hamnade i Balloch by som ligger vid Loch Lomond.


Balloch var en sådan mysig by så att här skulle man nog kunna spendera
några veckor om året. Det var NÄSTAN lika "berusande" som det är att vara
i Falkenberg, men bara nästan...
Älskar man att gå i parker och titta på blommor och övriga arrangemang är
Skottland klart ett bra resmål.


Vädret var "lagom" att turista i. Denna dagen var det molnigt med varmt.
2009-07-09
 19:09:45

Loch Lomond.


Tog en tur till Loch Lomond en dag och bara njöt av utsikten. Synd att bilderna inte kan visa hur fint det VERKLIGEN var...

Ben Lomond heter berget i bakgrunden.


Besökte Aquarium SeaLife som låg precis vid sjön. Här visades de djur som lever i och bredvid sjön.Helhäftigt!

Klart Herr Mås skulle va med på bild...


Skulle varit helmysigt att åkt en rundtur med hjulångaren på sjön, kanske nästa gång...
2009-07-09
 18:44:43

En vecka i Skottland ! Förbered Er på bildbombning...


När vi hade landat säkert och tagit oss igenom div. kontroller återfick Gubben färgen i ansiktet. Som tur var stod Billy, han till vänster i bild, och väntade på oss och förde oss hem till Margaret, hon i lj.blå kofta vid bordet. Hon hade gjort om i huset sedan vi var här sist, och det var ju en så där 17 år sedan !!!! Det var jättefin och mysigt så vi trivdes direkt ! Kolla in apparaten som fixar pizzan ! Det är en måste-ha-pryl...

Amanda hade frågat om Margaret möjligen hade något husdjur. Må tro att hon blev glad när det visade sig att det fanns en fågel OCH en hund...

Margaret hade fyllt 70 år den 10/6 och här är bara en LIIITEN del av alla kort och gratulationer hon fått ! Tyder väl på att hon är en mycket omtyckt kvinna... kan bara instämma !

Baksidan av huset sett från vårat sovrumsfönster...

Framsidan... over the hills and far away...

Vy nerför gatan. Backarna var värre än i Ulricehamn, de ni !
Vattnet som skymtar i mitten av bilden är Loch Lomond.
Mellan lyktstolparna syns en vit bil... där bodde Billy ! Nära och bra då han var våran privatchaufför...

Har ni inte varit i Skottland så kan jag varmt rekommendera det !

Staden som vi bodde vid heter Alexandria och ligger ca 1 tim. bilväg nordväst om Glasgow.

Braehead, Bonhill, Alexandria var adressen vi bodde på.
2009-07-04
 10:54:48

Den som väntar på något...



Luuugn...bilder kommer men det ha krånglat med uppkopplingen!!!
Kram på Er !