2010-03-28
 23:40:58

Dagens Aftonbladet...



En man i 50-60års ålder från Helsingborgstrakten satsade 70 kr och vann Sveriges största spelvinst hitintills, nämligen 215 Miljoner !!! Svenska Spel har ännu inte fått tag på den lycklige...
Nemas problemas- Jag kan ta dem !!!



Tv4 stod för helgens flopp med stort F ! I körslaget fick Gry läsa upp det laget som åkte ur och det visade sig att hon fått fel uppgifter så hon meddelar att Rongedalsbröderna skulle ha åkt ur men blir tvungen att försöka ändra på det då hon får meddelande om att det är Lag Gyllenhammar som åkt i stället.. Kan lova att det blev MYCKET konstigt och innan missen egentligen var ett faktum skrek alla SKANDAL!!!



Det åskade och blixtrade tydligen under lö-sö natten... och jag som trodde att det var Gubben som snarka som vanligt!!! ;)


Maria firar 110 år och är äldst i Sverige!
HURRA! HURRA! HURRA!

(Jag känner en som blir 103 till sommaren...)



Denna bild var visserligen inte med i Aftonbladet men den kunde gott och väl fått vara det då både familjen är fin och fotografen ett proffs !!!
Det är min bror med familj på lilla Alinas dop i Grönahögs kyrka den 21/3-2010

Men något som gick att läsa i Aftonbladets pappersupplaga i går var att det fortfarande finns ca 30 cm snö i trädgårdarna i KÖTTKULLA!!! Höll på att sätta em.kaffet i fel strupe när jag fick upp sidan... Det var Morgan Bodin med familj som reportern träffat på.( Han är mitt kusinbarn!!!) Och tänka sig att någon kört så galet att han hamnat i lilla Köttkulla!!! Bra jobbat...



...Och så har det blivit sommartid igen och vi fick ställa FRAM klockan en timma ( utemöblerna får vänta ett tag...)
Trotts att jag skulle upp och jobba lyckades jag vakna precis innan klockan skulle ringa...

2010-03-27
 19:20:42

Jordens timma!!!



Mysa med tända ljus istället...
2010-03-25
 20:39:43

Våffeldagen 25/3

Åhh..va skönt..ingen huvudvärk när jag vaknade.. men.. den kom tillbaka när jag kom till jobbet och det visade sig att två pers. var sjuka och ingen tillgänglig vikarie fanns!!! Min kära arbetskamrat blev oxtokig...och ringde in sin mamma! Strulandet höll i sig underdagen med både + och - ! När Gubben senare på dagen smsade och undrade om vi hade något våffeljärn ( vi har två! ) så tändes ett hopp om våfflor vid hemkomsten...hemkomsten senarelades pga. nästa motgång...vikarien som skulle komma till 16.00 KOM INTE!!!!! Vi ringde upp henne och hon meddelade att hon kräkts och att hon avbokat sig redan i morse! Miss av poolen med andra ord så..fick jobba över 2 tim och 20 min!!!! Magen skrek efter våfflor...
STOR ELOGE TILL ALLA SOM LYCKADES ATT RO DENNA OTURSDAG I HAMN TILL SLUT! GO HVO ÄRLA! GO!




Mmmmmmm...
2010-03-23
 11:02:58

Turné-helg!

Har varit neråt mina hemtrakter igen. Det vankades nämligen dop av söta Alina.
Jobbade till 13.00 på fredagen och sedan satte Sanna plattan-mot-mattan och styrde söder över.
Kom ner till våra kära vänner i Grönahög vid 17.30 vilket var bra då de skulle iväg på 20-års kalas på kvällen. Vi han nu träffa dem innan de for iväg och blev tilldelade våra sovplatser. När de hade gett sig iväg packade vi in väskorna och gjorde lite kvällsmat. Konstigt att man alltid känner sig som hemma hos dem!

På lördagsförmiddagen styrde värdfamiljen mot Jönköping för konfirmationsinhandling. Det skulle handlas kläder, skor, lite nytt till det nytapetserade och andra bra-ha-saker. Medans de var iväg var vi till Ulricehamn och åt våfflor i församlingshemmet med fam. Börjesson/Hihnala. Daniel var med ang. våffelförsäljningen. Efter att vi uträttat div. ärenden blev det lunch hos nämnda familj. Mycket prat blev det... Sedan var vi fikasugna så då for vi till Rånnaväg och grattade Albin i efterskott och snek till oss en fika! Smaka bra och så fick vi ju gosa med Alina också. Hon hade säkert saknat faster!!!
Kvällsmaten som var superb inmundigads hos fam. Jansson och så spenderades ännu en trevlig kväll hos dem men nu var de hemma!

På söndag förmiddag drog jag och Sanna en snabbsväng till Gällstad för att fixa lite. Gick bra. Åt en sopplunch med familjerna inan det var dax för Sanna och mig att gå ner till kyrkan och ta dopbilder. Tog även bilder i församlingshemmet och under dopet. En trevlig kväll bland släktingar och andra blev det sedan. Vi var ett trött gäng som drog oss tillbaka hos Janssons sedan.

Tidigt på måndagsmorgonen åt vi frukost och packade in i bilen för nu var det dax att styra mot Ärla igen. Solen sken och vi hade bra väglag och det var lugnt med trafik. Vi var hemma runt 13.30.

Gubben har dragits med ett ont knä som han fick åka in till Tvc och visa upp. Tyvärr gjorde de inget men de kunde konstatera att det var vatten i knät. Jaha..nu ska han gunga fram då..bara han inte blir sjösjuk!

På kvällen var jag in på min underbara vattengympa. Sanna och Andreas åkte med in också då de skulle sova i stan bägge två.
Kollade på tv med Amanda när jag kom hem. Trött...



Söta Alina Emilija :)
2010-03-13
 22:42:56

Melodifestivalsvinnaren!



Anna Bergendahl... suck!
2010-03-11
 22:16:45

Alice i Underlandet

         

Har varit och sett filmen "Alice i Underlandet" med Amanda och hennes kompis Nora. Tjejerna verkade att gilla filmen men jag satt bara och grät över Johnny Depp... I wan´t Jack!!!
Innan vi gick på bion så han vi med lite "girls-shopping". Det blev små askar, böcker och nagellack i rosa... :)
Sedan var vi nyttiga och åt på Mc Donalds..ja de fick ju äpplebitar till barnboxen!!!
Hade en trevlig dag med tjejerna och träffade en gamal klasskompis sedan undersköterske utbildningen! :)
2010-03-06
 16:53:50

Hudvård i bilder!



En bild på liiiiite av vad som finns i Amways butik.



Jill sminkar min svägerska Malin



Hudvårdskväll hemma hos mig där gästerna fick en genomgång av varför och hur man tar hand om sin hud och kropp. man kan hjälpa kroppen både inifrån och utifrån.



Det är detta sminkmärket Cecilia Lidén använder. Rekomenderar verkligen till att besöka en hudvårdskväll. Hör gärna av dig om du är intresserad! :)
2010-03-06
 13:24:01

Vilken start på dagen!

Vaknar av mig själv... solen lyser på den vita snön... hade en tung kväll igår på jobbet då en av våra vårdtagare gick bort... tänkte därför ta en "soft" morgon genom att bla. bläddra igenom Mc-tidingen Gubben fixade hem till mig. Men döm om min förvåning när jag började bläddra igenom denna lyckorusbringande tidning...nog för att det var MÅNGA FINA MOTORCYKLAR men jag höll att få frukosten i halsen när jag kom till ett reportage som handlade om Bästa Mc-filmerna!!! Där..på en helsidesbild..står hon...CECILIA LIDÉN!!! AHHHHH!!!!
Jaha? säger väl ni men jag vet mer om denna tjejen från Sthlm.(Sollentuna) Hon är nämligen make-up artist och driver en egen skola som heter "Art Of Make-Up School" och använder då sminket som finns i Amways butik som även vår familj handlar ifrån. Hon är även en eldsjäl inom tjejmotorcrossen och har fuskat lite som stuntman/kvinna i filmer som "Graven" och "Män som hatar kvinnor". I den sistnämnda är det Cecilia som kör hojen i de häftigare scenerna men Noomi Rapace, som spelar Lisbeth Sallander, tog faktiskt mc-kort inför filmen! Extraknäcket inom stunten fick hon genom att en kamrat tipsat självaste Kimmo Rajala!!! Wow!!! I "Luftslottet som sprängdes" blir Cecilia nästan överkörd av en bil när hon är ute och går med en barnvagn och hon har skjutsat Mikael Nyqvist på "bönpallen". Vilken tjej säger jag bara...
Hon är som sagt en tjej med många järn i elden...hon är dessutom sjufaldig svensk mästarinna i make-up och tvåfaldig silvermedaljör i VM i make-up. Under 2010 kommer Cecilia att samarbeta med Kawasaki och köra en Kawasaki KX250F och siktar på att ta poäng i varje race!!! Såååå...kom ihåg var ni läste om henne! Go Cecilia!




Cecilia Lidén


..hoj i bakgrunden..


Vilken tjej!!!

Många hojar på Blocket var det också!!! Suck!!!

2010-03-03
 17:25:43

Blogg i all ära men...

.. Tacka vet jag Facebook ! Ja jag måste väl villigt erkänna att jag inte valde FB själv för jag tyckte inte att "det var min grej" och så skulle jag ju inte hinna med att skriva något eller till någon men..tack vare min dotter Sanna fick jag en sida på FB i födelsedagspresent!!! Och GUUUD va kul det blev. Har återfått många gamla kontakter som glidit bort pga att jag flyttade 35 mil "hemmifrån" och haft fullt upp med barn, jobb och mitt liv. Nu är barnen stora och även Gubben är självgående så nu hinner jag med annat, som typ att leta reda på gamla bekanta på FB.
Resultatet blev att det bokades in en fika nere i Ulricehamn med helt underbara Marie som jag inte träffat på hela 23 år !!! Wow..men det märkte inte för vi avhandlade nästa alla de åren på två timmar!!! Att träffas såhär igen var som "att gå på dejt " om jag ska använda Maries ord och ... javisst "pirrade" det lite innan ! Man var ju lite spänd på om man skulle känna igen varandra efter alla år men det var INGA problem. Vi var inte en dag äldre än sist.. ;). Så ... ni som tvekar ang. FB, ge det en chans !.. för denna fikastund var det bästa, eller iallafall kom det på delad första plats med mötet med Alina-gumman, som hände på sportlovet. Ja jag vet Jansson, DET ÄR kul och träffa dig också men det går ju inte 23 år emellan och du är inte "ny" !! ;)
Så.. STORT TACK! till Gunnar´s café i Ulricehamn som stod ut med oss fnissiga "tanter" och för gott fika. (konstigt att vi han med att fika pga allt babbel ?) Och kul Britt-Marie att du jobbade när vi dundrade in! = Ännu en FB-vän från förr !!! Och ja, vi bestämde oss för att träffas igen och nu ska det INTE ta 23 år till för då kommer vi med rollatorer och så hör vi säkert dåligt.. ;)
HEJJA FACEBOOK!!!

2010-03-02
 22:04:02

Tillbaka i verkligheten...


Foto Sanna Ek.

Spenderade större delen av sportlovsveckan nere i Grönahög, Västergötland. Lånade ett hus av några underbara vänner. Huset känns NÄSTAN som om det vore vårat oxå...STORTRIVS alltid när vi kan bo där. Anledningen till att vi styrde kosan neråt var till största delen den lilla krabaten på bilden. Brorsan Jerker och hans Malins lilla nytillskott, ALINA 1 månad... Guuuuud vilken sötnos! Ville inte släppa henne när man väl fick hålla henne.
Hade några riktigt bra mysdagar med familjen Ek. Umgicks med familjen Jansson också då man ändå var i faggorna. God mat och trevlig pratstund blev det både fredag och lördag kväll. MYYYYYS!
...sedan fick vi stötta upp carporten...

Väl hemma igen efter ett felfritt rattande av minibuss av Sanna, hon som har ett ganska nytaget körkort ni vet.., så tog verkligheten vid igen med snöskottande och arbete. NOT nice men vi har ett dop att se fram emot i slutet av mars sååååå..ja vi står väl ut ett tag till då!